— Med Åsmund Borgen Gjerde på plass er vi endelig er i gang med å skrive historien om studentbevegelsen i Norge, sier leder av Norsk studentorganisasjon, Håkon Randgaard Mikalsen. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Nå har arbeidet med studentbevegelsens historie startet

Folk. Norsk studentorganisasjon (NSO), har denne våren engasjert Åsmund Borgen Gjerde som forfatter til å skrive historieboken om den norske studentbevegelsen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Norsk studentorganisasjon

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interresseorganiasjon som jobber for en bedring av studentenes rettigheter.

NSO ble til da Norsk studentunion (NSU) og Studentenes landsforbund (Stl) slo seg sammen i 2010.

Det er rundt 30 ulike studentdemokratier ved norske universiteter og høyskoler. Studentdemokratiene representerer om lag 230 000 studenter.


Kilde: NSO

Åsmund Borgen Gjerde har fått oppdraget med å skrive bok om den norske studentbevegelsen. Gjerde har doktorgrad i historie fra Universitetet i Bergen.

— Med Åsmund Borgen Gjerde på plass er vi endelig er i gang med å skrive historien om studentbevegelsen i Norge. Vi er veldig stolte som har med Åsmund på laget, sier NSOs leder, Håkon Randgaard Mikalsen til Khrono.

NSO har gjennom flere år jobbet med å få til en bokutgivelse om den organiserte studentbevegelsen i Norge. Nå er endelig både finansiering og forfatter på plass. Formålet med prosjektet er å sikre dokumentasjon, utforskning og formidling av denne historien til den interesserte allmennheten i dag og i framtiden.

— Nå har vi begynt, og etter hvert planlegger vi også å komme i kontakt med personer som tidligere har vært tilknyttet studentbevegelsen for å få deres bidrag. Historieprosjektet er ventet å vare tre til fire år. Den dagen boken er ferdig gleder jeg mer virkelig til, avslutter Mikalsen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS