Etter at nominasjonskomiteen har avsluttet sitt arbeid er sittende rektor Steinar Kristoffersen eneste rektorkandidat ved Høgskolen i Molde. Foto: Arild Waagbø

Kristoffersen eneste rektorkandidat i Molde

Rektorvalg. Nominasjonskomiteen har ikke funnet noen som vil stille til valg mot sittende rektor Steinar Kristoffersen ved Høgskolen i Molde.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steinar Kristoffersen er eneste rektorkandidat som nominasjonskomiteen har funnet fram til, skriver Panorama. Professor Judith Ann Molka-Danielsen stiller som prorektor.

Valget finner sted 9. april.

Kristoffersen ble rektor sommeren 2017 etter at Hallgeir Gammelsæter trakk seg to år før tiden.

Han fortalte Khrono tidligere i år at han har lyst til å fortsette som rektor.

Jeg har lyst til å være med og følge opp de initiativene som er satt i gang, blant annet flere samarbeidsprosjekter med NTNU i Ålesund og flere initiativ overfor fylkeskommunen.

Steinar Kristoffersen

— Det er i hvertfall to grunner. Den ene er at det har vært en veldig spennende, fascinerende og lærerik oppgave for meg sjøl. Det andre er at vi er i mange viktige prosesser, blant annet flere studieprogrammer og nye studieplasser i Kristiansund, og dessuten arbeidet med ny strategi som styret skal vedta i mars, sa han og la til:

— Jeg har lyst til å være med og følge opp de initiativene som er satt i gang, blant annet flere samarbeidsprosjekter med NTNU i Ålesund og flere initiativ overfor fylkeskommunen. Det er en fin tid å være rektor.

Mulig å melde seg

Selv om nominasjonskomiteen har levert sin innstilling, er det likevel en mulighet for å melde seg fram til 25. mars.

— Det kan være noen som er interessert i å stille som ikke er blitt forespurt av nominasjonskomiteen, sier høgskoledirektør Gerd Marit Langøy til Panorama og ber eventuelle interesserte om å melde seg til henne.

Nominasjonskomiteens leder, professor Johan Holmgren, sier til Panorama at komiteen har kontaktet potensielle kandidater både eksternt og internt, men uten å få napp.

— Løpet er jo ikke kjørt, siden kandidater fortsatt kan melde seg. Det skjedde jo for to år siden, at en rektorkandidat meldte seg etter at nominasjonskomiteen hadde levert sin innstilling, sier Holmgren.

Fire kandidater sist

Steinar Kristoffersen kom fra jobben som førsteamanuensis ved avdeling for logistikk ved Høgskolen i Molde, før han ble rektor sommeren 2017. Før det var han forsker ved Møreforskning i Molde og professor i anvendt it ved Høgskolen i Østfold. Han har også vært forskningsdirektør på Norsk Regnesentral og gründer/konsulent.

Det var til sammen fire kandidater som stilte til det ekstraordinære rektorvalget ved Høgskolen i Molde våren 2017. Dekan Heidi Haavardsen ved Avdeling HS fikk 34 prosent av stemmene i den avgjørende andre valgrunden, mens Kristoffersen fikk 66 prosent. To rektorkandidater ble slått ut i den første valgrunden: Georg Panzer og Lise L. Halse.

Her er kandidatene nominasjonskomiteen har innstillt ved vårens rektorvalg:

Rektor: Førsteamanuensis Steinar Kristoffersen.

Prorektor: Professor Judith Ann Molka-Danielsen.

Styremedlemmer for vitenskapelig ansatte: Hege Bakken, Linda Bøyum-Folkeseth, Lisa Hansson, Kari Westad Hauge, Kjetil Haugen, Harald M. Hjelle, Ragnhild Michalsen og Jeanette Varpen Unhjem.

Styremedlemmer for øvrige ansatte: Lena Håre, Merete Ludviksen, Øystein Nerland og Anette K. Myrstad.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS