Steinar Kristoffersen synes det er fascinerende og lærerikt å være rektor ved Høgskolen i Molde og vil gjerne ha en ny periode. Foto: Arild Waagbø

Kristoffersen tar gjenvalg i Molde

Rektorvalg. Steinar Kristoffersen kom inn som rektor ved Høgskolen i Molde da forrige rektor trakk seg midt i perioden. Nå stiller han som rektor for en ny periode.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steinar Kristoffersen ble rektor ved Høgskolen i Molde sommeren 2017 etter at forrige rektor, Hallgeir Gammelsæter trakk seg to år før tiden.

Nå har Kristoffersen bestemt seg for å stille til valg for en ny rektorperiode.

Jeg har lyst til å være med og følge opp de initiativene som er satt i gang.

Steinar Kristoffersen

— Ja, jeg har bestemt meg for å stille, sier han, og legger til at han har nølt litt med å gå ut offentlig med dette.

Fakta

Sju nye rektorperioder 2019

Sju universiteter og høgskoler har nye rektorperioder fra 1.august 2019:

Universitetet i Agder (valg februar 2019)

Sittende rektor Frank Reichert stiller ikke til gjenvalg. Prorektor Stephen Seiler og dekan Sunniva Whittaker er de to rektorkandidatene.

Kunsthøgskolen i Oslo (valg mars 2019)

Sittende rektor Jørn Mortensen stiller til gjenvalg sammen med prorektorkandidat Heidi Marian Haraldsen.

Høgskolen i Molde (valg før påske)

Sittende rektor Steinar Kristoffersen stiller til gjenvalg

Samisk høgskole (valg i april)

Sittende rektor Gunvor Guttorm stiller ikke til gjenvalg

Høgskulen i Volda (valg desember 2018)

Sittende rektor Johann Roppen ble gjenvalgt

OsloMet (ansettelse oktober 2018)

Sittende rektor Curt Rice ansatt for fire nye år

Universitetet i Stavanger (ansettelse i desember 2018)

Klaus Mohn ble UiS' første ansatte rektor

9 nye styrer fra 2019

Alle de sju institusjonene over skal også ha nye styrer fra 1.august 2019.

I tillegg skal Universitetet i Sørøst-Norge ha nytt styre fra 1.8.

Rektor Petter Aasen sitter ut 2019.

Høgskulen på Vestlandet skal også ha nytt styre fra 1. august 2019.

Rektor Berit Rokne tiltrådte 1.1.2017 og sitter dermed ut 2020.

Kunnskapsdepartementet oppnevner fire eksterne styremedlemmer og to vararepresentanter til hvert styre, etter forslag fra institusjonene selv. Frist for å melde fra om styrekandidater er 1.februar.

2 forlenger styreperioden

Nord universitet skulle hatt nytt styre fra 1. august 2019, men har fått to års forlengelse til august 2021. Rektor Bjørn Olsen sitter ut 2020.

Høgskolen i Innlandet har etter søknad til KD fått forlenget sin styreperiode, men kun ut 2019.

Rektor Kathrine Skretting er ansatt til 1. mai 2021.

— Jeg har vært litt redd for for å gå ut med det, for det aner meg at det kan gjøre det vanskeligere å få andre til å stille. Jeg håper at jeg får mange og gode motkandidater, sier Kristoffersen.

Sju nye rektorer

Det er i alt fem universiteter og høgskoler som har rektorvalg i år, mens to, OsloMet og Universitetet i Stavanger, har ansatt rektor. Ved OsloMet har Curt Rice fått en ny periode, mens ved UiS er Klaus Mohn ansatt.

Rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo, Jørn Mortensen, har nå sagt fra at han stiller til en ny rektorperiode, mens Frank Reichert ved Universitetet i Agder (UiA) har frasagt seg gjenvalg. Ved UiA skal prorektor Stephen Seiler og dekan Sunniva Whittaker konkurrere om rektorjobben.

Høgskulen i Volda har allerede hatt valg og rektor Johann Roppen er gjenvalgt, mens ved Samisk høgskole har rektor Gunvor Guttorm sagt fra at hun ikke stiller.

«Fascinerende og lærerikt»

I Molde er Kristoffersen foreløpig eneste kandidat.

— Hva er grunnen til at du vil stille?

— Det er i hvertfall to grunner. Den ene er at det har vært en veldig spennende, fascinerende og lærerik oppgave for meg sjøl. Det andre er at vi er i mange viktige prosesser, blant annet flere studieprogrammer og nye studieplasser i Kristiansund, og dessuten arbeidet med ny strategi som styret skal vedta i mars, sier han.

— Jeg har lyst til å være med og følge opp de initiativene som er satt i gang, blant annet flere samarbeidsprosjekter med NTNU i Ålesund og flere initiativ overfor fylkeskommunen. Det er en fin tid å være rektor, legger han til.

Fire kandidater sist

Det var til sammen fire kandidater som stilte til det ekstraordinære rektorvalget ved Høgskolen i Molde våren 2017. Dekan Heidi Haavardsen ved Avdeling HS fikk 34 prosent av stemmene i den avgjørende andre valgrunden, mens Kristoffersen fikk 66 prosent. To rektorkandidater ble slått ut i den første valgrunden: Georg Panzer og Lise L. Halse.

Kristoffersen kom fra jobben som førsteamanuensis ved avdeling for logistikk ved Høgskolen i Molde. Før det var han forsker ved Møreforskning i Molde og professor i anvendt it ved Høgskolen i Østfold. Han har også vært forskningsdirektør på Norsk Regnesentral og gründer/konsulent.

«Trainee-rektor»

— Jeg føler meg fremdeles som en trainee-rektor etter et og et halvt år i jobben, og håper å få til mer i en ny periode, sier han.

Nominasjonskomitéen som skal finne rektorkandidater skal jobbe fram til 15. mars, og deretter er det planlagt et møte der kandidatene presenterer seg 27. mars. Selve valget skjer i uken før påske.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS