Styrevedtak i strid med sentrale mål

Ansatte knyttet til flere doktorgradsprogram på Høgskolen i Oslo og Akershus er bekymret for konsekvensene av et styrevedtak, og de håper høgskolens ledelse kan reversere vedtaket.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret på Høgskolen i Oslo og Akershus (HIOA) har gjort vedtak som innebærer en avvikling av ordningen med utenlandsstipend for doktorgradskandidater. Situasjonen som er oppstått er svært uheldig, og står stikk i strid med to sentrale strategiske mål for høgskolen:

For det første målet om økt internasjonalisering. Doktorgradskandidatenes mulighet til et lenger opphold ved et utenlandsk universitet, er en viktig del av forskningens internasjonalisering.

For det andre målet om økt kvalitet på ph.d-utdanningene. At doktorgradskandidatene våre har mulighet til et opphold ved et universitet og i et forskningsmiljø som ligger i den internasjonale fronten på det aktuelle forskningsfeltet, betyr mye også for kvaliteten. Når støtteordningene forsvinner, vil ventelig antallet stipendiater som reiser ut reduseres, og dermed også sannsynligheten for å nå disse målene.

I 2016 var potten på 750.000 kroner. Det er ikke mye i HiOA-sammenheng, men har betydd mye for mange doktorgradskandidater. Det bør være en enkel sak for høgskolens ledelse og rette opp dette uheldige vedtaket.

 

I 2016 var potten på 750.000 kroner. Det er ikke mye i HiOA-sammenheng, men har betydd mye for mange
doktorgrads-kandidater.

Ansatte knyttet til ulike doktorgradsprogram, HiOA

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS