Her gjør høgskolestyret sitt vedtak Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Styret vedtok ansatt rektor

Med 10 mot 1 stemme har høgskolestyret på HiOA vedtatt å gå over til å tilsette rektor og ha en enhetlig modell for ledelse.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vedtaket ble gjort etter en snau time. Det var liten eller ingen debatt, men alle styremedlemmene tilkjennegjorde sine standpunkter og bakgrunnen for disse. Den eneste som stemte imot enhetlig ledelse var ansattrepresentant Tone Torgrimsby.

Følg Khronos løpende dekning av saken og sjekk argumentene nederst i saken.

Styret har også vedtatt enstemmig å beholde stillingen som forskningsdirektør, på tvers av opprinnelig innstilling, der denne stillingen ble foreslått nedgradert til seksjonssjef. Det betyr at nytilsatt forskningsdirektør Morten Irgens beholder tittelen sin, men direktøren skal fra 1.august rapportere til prorektor for forskning. 

Les også: Jeg er kommet for å bli

Høgskoledirektøren slutter

En annen konsekvens av høgskolestyrets vedtak er at stillingen som høgskoledirektør forsvinner. Det betyr at Ann Elisabeth Wedø slutter ved HiOA før åremålet hennes går ut. Wedø har dermed bortorganisert sin egen stilling og fratrer 1.august sammen med sittende rektor Kari Toverud Jensen. 

Assisterende direktør Torbjørn Larsen og kommunikasjonsdirektør Anne Christel Johnsgaard beholder foreløpig sine stillinger. Organiseringen av deres avdelinger, samt prodekaner og fakultetsledelse avgjøres etter at ny rektor er på plass til høsten.

Ny rektor i mars

Høstens store og mest debatterte sak ved Høgskolen i Oslo og Akershus fikk sin endelige avgjørelse i dag, torsdag.

Planen er at ny rektor skal ansettes på et ekstraordinært styremøte 24.mars. Høgskolen skal også inngå avtale med inntil fem hodejegerfirmaer som skal bistå i rekrutteringen av nye ledere. Ifølge HR-direktør Geir Haugstveit er det ennå ikke skrevet kontrakt med noen av rekrutteringsselskapene.

Et bredt sammensatt rekrutteringsutvalg på 25 personer skal finne fram til de rette rektorkandidatene etter en nærmere spesifiserte kriterier, der det blant annet kreves doktorgrad. 

Les også: 

Ett forslag til vedtak

Høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø hadde levert ett forslag til vedtak der hun innstilte på at HiOA skal gå over til ansatt rektor, ekstern styreleder og enhetlig ledelse etter modell fra NTNU.

Les også:

De to største fagforeningene ved høgskolen, Forskerforbundet og Norsk Tjenestemannslag (NTL) er begge for fortsatt valgt rektor, mens studentene ønsker ansatt.

En høringsrunde på fakultetene viser også at flertallet av høringsinstansene sier ja til ansatt-modellen, men tilsatte ved høgskolen er altså splittet i saken.

Les også: 

Khrono har også nylig gjennomført enkel meningsmåling om saken på epost blant de ansatte ved høgskolen.  990 av 2.676 svarte (svarprosent på 37). 50,6 prosent av de som har svart ønsker ansatt rektor, mens 37,4 prosent går for fortsatt valgt rektor. 12 prosent svarte vet ikke.

Se også: Dagsorden for høgskolestyremøtet finner du her.

Møtet minutt for minutt

I vinduet under finner du Khronos fortløpende dekning av debatten minutt for minutt og vedtakene som ble gjort. Møtet startet klokken 09.00 og ble avsluttet kl.16.00.

 

Live Blog Høgskolestyrets møte 18. desember 2014

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS