kvalitetsarbeid

Høgskulen i Volda får godkjent av Nokut etter «strafferunde»

Fire høyskoler, Høgskulen i Volda inkludert, får godkjent kvalitetsarbeidet sitt av Nokut.

Volda-rektor Johann Roppen kan smile etter at Høgskulen i Volda nå har fått godkjent kvalitetsarbeid.
Volda-rektor Johann Roppen kan smile etter at Høgskulen i Volda nå har fått godkjent kvalitetsarbeid.
Publisert Oppdatert

— Vi er selvsagt glade for at dette nå er i orden. Det er kjekt å få det å få det på plass, men vi er ikke overrasket, sier Volda-rektor Johann Roppen i en kjapp kommentar til Khrono.

Fire høyskoler oppfyller nå alle Nokuts krav til systematisk kvalitetsarbeid. Høgskulen i Volda fått godkjent etter fjorårets avslag.

Ansgar høyskole, Fjellhaug Internasjonale Høgskole og Lovisenberg diakonale høgskole oppfyller alle kravene til systematisk kvalitetsarbeid. I tillegg har Høgskulen i Volda fått godkjent kvalitetsarbeidet etter oppretting.

Det skriver Nokut i en pressemelding fredag.

Det var knyttet særlig spenning til om Høgskulen i Volda skulle få godkjent etter at de i fjor ble bedt om å foreta justeringer for å bli godkjent.

Nokut-direktør Kristin Vinje uttaler i pressemeldingen at Nokut er glade for å se at Høgskulen i Volda har rettet opp i manglene og kan vise til videreutviklede prosesser og resultater fra evalueringen.

Tilsyn med det systematiske kvalitetsarbeidet ved Høgskulen i Volda ble gjennomført i 2020, med vedtak fattet i Nokuts styre 22. april 2021.

Høyskolens kvalitetsarbeid ble vurdert til å ha enkelte mangler fordi høyskolen ikke kunne vise til at det var gjennomført periodiske evalueringer med representanter fra arbeids- og samfunnsliv i panelene.

Ett år etter det første vedtaket, har Høgskulen i Volda nå altså fått godkjent.

Powered by Labrador CMS