Johann Roppen (t.v.) tar fire nye år som rektor, og får Odd Helge Mjellem Tonheim som ny prorektor. Foto: Høgskulen i Volda

Roppen gjenvalgt som rektor i Volda

Rektorvalg. Johann Roppen får fire nye år som rektor for Høgskulen i Volda. Ny prorektor blir Odd Helge Mjellem Tonheim.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johann Roppen fikk 85 prosent av stemmene, og er gjenvalgt som rektor for Høgskulen i Volda. 15 prosent av de i overkant av 400 stemmene var blanke.

Valgdeltakelsen er mer enn doblet fra forrige valg, da Roppen også var eneste rektorkandidat.

Det er en veldig fornøyd Roppen Khrono får tak i på telefon:

Jeg stilte opp fordi jeg har hatt tre givende år, og fordi høgskolen er inne i en utrolig spennende utvikling.

Johann Roppen

— Jeg stilte opp fordi jeg har hatt tre givende år, og fordi høgskolen er inne i en utrolig spennende utvikling. Jeg har troen på at de neste fire årene vil bli minst like spennende, og ser virkelig fram til å fortsette. Jeg takker for stor tillit fra de ansatte og studentene, sier Roppen.

Ny prorektor

Ny prorektor blir Odd Helge Mjellem Tonheim, etter at Roppen har hatt Jens Standal Groven som prorektor den første perioden.

— Med han i rektoratet er to avdelinger representerte i rektoratet og vi har også utfyllende kompetanse. Selv kommer jeg fra Avdeling for mediefag og har forskningsbakgrunn. Odd Helge har jobba som lærerutdanner og studieleder på grunnskolelærerutdanningen hos oss. Han har også 10 års erfaring som tillitsvalgt for Utdanningsforbundet og kjenner organisasjonen godt også fra den siden, sier Roppen.

Nytt mediehus

Det ble også nylig klart at høgskolen går videre med prosjektet for et påkostet nybygg som skal huse alle mediefagene, og kan stå klart om drøyt to år.

I en nyhetssak på høgskolens egen hjemmeside forteller påtroppende prorektor Odd Helge Mjellem Tonheim at han ser fram til å bli en del av ledelsen ved Høgskulen i Volda, og ydmyk i forhold til den tilliten han har fått.

— Jeg ser med spenning fram til fire utfordrende og lærerike år, og jeg håper alle som har innspill og ideer tar kontakt, sier Mjellem Tonheim.

Les også: Volda satser stort på nytt mediebygg

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS