Mandag åpner Universitetet i oslo sitt studieår på Universitetsplassen i Oslo sentrum. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Velkommen som ny student

Studiestart. Marianne Synnes (H) ønsker nye studenter vel møtt til et nytt studieår.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et nytt studieår er nå i gang. Hittil i år har 102.910 personer fått tilbud om studieplass via Samordna opptak. Jeg håper dere møter en utdanning av høy kvalitet, blir godt inkludert i det sosiale og akademiske fellesskapet, og at dere får alle muligheter til å fullføre utdanningen på en god måte.

Det har skjedd mye etter at Høyre tok over Kunnskapsdepartementet i 2013. Institusjonslandskapet har endret seg. Universitetene og høyskolene har fått nye verktøy til å utvikle kvaliteten, og studentvelferden har blitt betydelig bedre.

Jeg håper dere møter flere forelesere som engasjerer dere, pirrer nysgjerrig-heten og som brenner for å drive god undervisning.

Marianne Synnes

Kompetanse er Norges viktigste konkurransefortrinn. For å bli best må vi rigge forskningen og utdanningen vår på en måte som gjør fagmiljøene sterke og bærekraftige. I fjor la regjeringen frem en egen stortingsmelding om kvalitet i høyere utdanning. En stortingsmelding som var etterlyst og etterlengtet fra studentbevegelsen. Norsk studentorganisasjon laget en egen «studentenes kvalitetsmelding», og mye av innholdet er gjenkjennelig i regjeringens stortingsmelding. Kort oppsummert er målet at studentene skal møte krevende og engasjerende studier, lærings- og vurderingsformene skal være varierte, det skal være tydelige læringsmål og studentene skal integreres godt i det akademiske og det sosiale fellesskapet.

Studentene må også ha tid til å være studenter. Vi har lyttet til studentenes krav om å øke studiestøtten og bygge flere studentboliger. Hvert budsjett har studiestøtten blitt økt utover pris- og lønnsvekst, vi trapper opp til 11 måneders studiestøtte og bygger historisk mange studentboliger. I det studieåret som står foran oss nå vil dere få utbetalt tre uker med studiestøtte i juni. Det gjør det enklere for dere å prioritere studier fremfor jobbing.

Samfunnet står overfor store utfordringer, og dere skal ut i et arbeidsmarked som er i kontinuerlig endring og som stiller høyere krav til kompetanse og endringsvilje enn før. Derfor er det så viktig at dere får en utdanning som forbereder dere godt på livet utenfor lesesalen. Det gjelder faget dere studerer, men også god samfunnsforståelse og evne til å løse problemer på nye måter og på tvers av fagfelt. Jeg håper dere møter flere forelesere som engasjerer dere, pirrer nysgjerrigheten og som brenner for å drive god undervisning. Godt studieår!​

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS