Leder i Studentparlamentet ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Michael Melbye (til venstre), ble fratatt vervet sitt etter en mistillitssak tidligere i vår. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Habilitet i Sørøst-Norge

Politisk nestleder i Studentparlamentet ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Petter Sætre, kritiserer prosessen rundt valg av nytt arbeidsutvalg etter alt bråket som har vært ved institusjonen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentdemokratiet ved Høgskolen i Sørøst-Norge har hatt sine problemer gjennom året som er gått, nå håper mange på at en ny ledelse og et nytt parlament skal få tingene på stell igjen. Da er det i mine øyne viktig å holde tunga rett i munnen for å kunne gjennomføre et godt valg, slik at vi får et legitimt parlament og en ledelse alle har tillit til.

Les også: Vedtok mistillit mot 2  av 5 

Prosessen opp mot dette valget har vært langt i fra stueren. Som leder av valgstyret sitter, organisatorisk nestleder. Valgstyret har som en av sine vedtektsfestede oppgaver at de skal nedsette en valgkomite, dette har de gjort. Valgkomiteen har gjort en jobb og innstillingen har kommet.

Blant de som har stilt til posisjoner i arbeidsutvalget (AU) er nevnte organisatorisk nestleder. Hun stilte til to posisjoner i AU, gjenvalg som organisatorisk nestleder og som velferdsansvarlig. Hun valgte å trekke sitt kandidatur til organisatorisk nestleder da det ble stilt spørsmål ved habiliteten hennes, men hun opprettholdt kandidaturet som velferdsansvarlig og er den eneste personen som er enstemmig innstilt av valgkomiteen hun selv har vært med på å nedsette.

Ved innstillingen på politisk nestleder har to av medlemmene i valgkomiteen sagt seg inhabile, men ved innstillingen på organisatorisk nestleder, som har vært leder av valgstyret, som har valgt ut medlemmene av valgkomiteen, så var det ingen som fant seg inhabil.

Prosessen opp mot dette valget har vært langt ifra stueren.

Petter Sætre

Les også: Rektor kuttet all støtte

Dette finner jeg rart. Jeg finner det også merkelig at organisatorisk nestleder har opprettholdt sin posisjon som leder av valgstyret etter at hun valgte å stille til AU. Vedtektene krever ikke at hun skulle fratrådt, men det sier sunn fornuft.

Valgkomiteen som valgstyret har nedsatt inneholder også tre stemmeberettigede parlamentsmedlemmer noe som utgjør flertallet av valgkomiteen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS