Kunsthøgskolen

Hun blir ny direktør på Kunsthøgskolen

Kristel Mari Jæger Skorge blir tilbudt stillingen.

— Khio har et dyktig og nyskapende personale og rekrutterer svært talentfulle studenter både fra inn- og utland, sier Kristel Mari Jæger Skorge.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag behandlet styret ved Kunsthøgskolen i Oslo (Khio) hvem som skal være ny direktør. Valget falt på Kristel Mari Jæger Skorge (54).

Skorge kommer fra jobben som avdelingsdirektør ved avdeling for forsknings- og innovasjonsadministrasjon ved Universitetet i Oslo, hvor hun har jobbet i litt over to år. Før dette var hun leder for FOU i Nav, og i 2015 gikk hun av som instituttleder ved det som i dag heter OsloMet.

Jæger Skorge er utdannet cand.philol. og dr.art. ved Universitetet i Bergen og har gjennomført Master of Public Administration med spesialisering i strategisk ledelse ved Copenhagen Business School.

— Høyt kvalifisert

Internt på Kunsthøgskolen har det vært spenning rundt hvem som ville søke å få jobben. Blant de 11 søkerne på søkerlisten stod fungerende direktør Pål Stephensen, som ender med å gå tilbake til sin vanlige stilling når ny direktør er på plass.

— Jeg er veldig glad for at Khio har rekruttert en så høyt kvalifisert høgskoledirektør med bred ledererfaring, både som direktør og som institutt- og forskningsleder, sier rektor Måns Wrange i en pressemelding.

Han sier han er overbevist om at Jæger Skorge er den inkluderende, brobyggende, strategiske og tydelege lederen som Khio trenger.

Gleder seg til å bidra

Jæger Skorge sier det er utrolig flott å få muligheten til å være med å bidra i den videre utviklingen av Khio, og at hun gleder seg til å ta fatt på jobben.

— Khio har et dyktig og nyskapende personale og rekrutterer svært talentfulle studenter både fra inn- og utland. De utdanner til praksisfelt og profesjoner jeg interesserer meg for, og holder høy kvalitet både i utdanningene, det kunstneriske utviklingsarbeidet og forskningen, sier hun.

Kristel Jæger Skorge tiltrer stillingen 22. mars. Hun tar over stillingen etter Annemarie Bechmann Hansen som nå er direktør for Statped.

(Saken oppdateres)

Powered by Labrador CMS