lønnsoppgjør

Ingen streik i staten

Partene skal være enig om lønnsøkning på 3,8 prosent.

Oslo 20220524. Tor Arne Gangsø, direktør for arbeidsliv i KS, etter at det ble enighet etter mekling i offentlig sektor. Det er hovedsammenslutningene LO, Unio, YS og Akademikerne som har forhandlet med KS om årets lønnsoppgjør.
Publisert Oppdatert

Partene i statsoppgjøret er enige om årets lønnsoppgjør – over et halvt døgn på overtid. Streiken er avverget.

Enigheten innebærer en lønnsøkning på 3,84 prosent – mot frontfagets 3,7 prosent.

– Vi fått gjennomslag for våre hovedprioriteringer og sikret et godt resultat for våre medlemmer uten å måtte streike, sier leder Egil André Aas i LO Stat.

På overtid

Meklingen i offentlig sektor har pågått siden lørdag formiddag. Atten timer på overtid kunne partene fortelle at den varslede streiken var avverget.

Det er hovedsammenslutningene LO, Unio, YS og Akademikerne som har forhandlet med staten om årets lønnsoppgjør.

Resultatet skal nå ut på urstemning blant forbundenes medlemmer for endelig godkjenning.

Lederen i YS Stat, Pål N. Arnesen, er fornøyd med resultatet.

– Med dette resultatet har vi sikret at våre medlemmer får kompensert både prisstigningen og deler av etterslepet fra tidligere år, sier Arnesen.

Oppgjøret sikrer alle et sentralt lønnstillegg på minst 10.000 kroner. I tillegg kommer lokale forhandlinger.

Lønnstilleggene blir fordelt med 70 prosent sentrale tillegg og 30 prosent som blir fordelt i lokale forhandlinger, og har virkning fra 1. mai.

Partene er dessuten enige om modernisering av lønnssystemet i staten.

Stor pott til lokale forhandlinger

Akademikerne og Unio har inngått en ny hovedtariffavtale med staten på vegne av sine 75.000 medlemmer. I en pressmelding opplyses det at den nye avtalen har en økonomiske ramme på 3,84 prosent, der 2,46 prosent for en del av de lokale lønnsforhandlingene.

– Jeg ser frem til et tettere samarbeid med Unio fremover, også på virksomhetsnivå. Vi er begge opptatt av at utdanningsgruppene har gode lønns- og arbeidsvilkår, og sammen står vi sterkere, sier lederen i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS