Rektor Kathrine Skretting er nesten i mål med ledelsen på den fusjonerte Høgskolen i Innlandet. Siste dekan er nå på plass. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Nummer én takket nei, nummer to får jobben

Dekan Hege Michelsen ved Avdeling for TV-fag på Lillehammer har fått den siste dekanjobben i Innlandet, etter at Åse Bendiksen i NRK takket nei.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På styremøtet ved Høgskolen i Innlandet 17. oktober ble det vedtatt å tilby jobben som dekan ved det nye fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi til programutvikler Åse Bendiksen i NRK.

Bendiksen var innstilt som nummer én, mens Hege Michelsen var innstilt som nummer to.

Nå har Åse Bendiksen takket nei til jobben, og dermed blir Hege Michelsen ansatt.

Dekan i sju år

Michelsen (bildet under) har vært dekan ved avdeling for TV-fag på Lillehammer siden  2010, og ifølge fusjonssidene til Høgskolen i Innlandet omtales som en dyktig og erfaren leder.

Vi kjørte en striks linje på at vi skulle ha konkurranse om alle lederstillingene, og derfor utlyste vi på nytt der det ikke var konkurranse. Det tok litt tid, men vi fikk konkurranse om alle, og det mener jeg er viktig når det gjelder så viktige leder-stillinger.

Kathrine Skretting

Rektor Kathrine Skretting sier at hun er godt fornøyd med å ha fått tilsatt Michelsen og at hun ser fram til å jobbe sammen med henne i den nye høgskolen.

— Hun har sju års erfaring som dekan, og det kommer godt med i den nye jobben, sier Skretting til Khrono.

Konkurranse om alle jobbene

Skretting er glad for at alle dekanene nå er på plass. Den nye faglige organiseringen av Høgskolen i Innlandet trer i kraft 1. januar 2018, et år etter fusjonen mellom Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark.

— Jeg er fornøyd og tror vi har fått gode og dedikerte dekaner, sier Skretting.

— Vi kjørte en striks linje på at vi skulle ha konkurranse om alle lederstillingene, og derfor utlyste vi på nytt der det ikke var konkurranse. Det tok litt tid, men vi fikk konkurranse om alle, og det mener jeg er viktig når det gjelder så viktige lederstillinger, sier Skretting.

Det var sju søkere på stillingen som dekan ved Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi etter andre gangs utlysning. Tre av søkerne var unntatt offentlighet; to menn og en kvinne. Navnet på den kvinnelige søkeren ble kjent etter at høgskolestyret vedtok å tilby Åse Bendiksen jobben.

Alle dekaner på plass

Åse Bendiksen takket nei etter at styret hadde gjort sitt vedtak 17. oktober. Hun ble tidligere i år  ansatt som prosjektleder for NRKs nysatsing Norge Direkte, skriver Medier24. Hun kom da fra jobben som programutvikler i NRK. Hun har tidligere vært programdirektør i TV3, og jobbet i produksjonsselskapene Mastiff, Nordisk Film & TV og Rubicon. Hun står blant annet bak 71 grader nord, en av Norges lengstlevende TV-suksesser. Bendiksen er utdannet ved Høgskolen i Lillehammer, med en bachelor i tv-produksjon.

Alle dekanene ved Høgskolen i Innlandet er nå på plass.

Fra før har Peer Jacob Svenkerud fått jobben som dekan for Handelshøgskolen i Innlandet - Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap, Ingrid Guldvik som dekan ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap og Morten Ørbeck som dekan ved Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk.

Dekan for Filmskolen på Lillehammer er innplassert som følge av rettskrav, siden denne stillingen i den nye organisasjonen er identisk med dekanstillingen i den tidligere organisasjonen.

Ved Fakultet for miljø-, landbruks- og biovitenskap har Harry P. Andreassen fortrinnsrett som fast ansatt dekan fra 2018.

Les også: Tre nye dekaner på Høgskolen i Innlandet

Det er også ansatt to prorektorer ved Høgskolen i Innlandet. Stillingen som prorektor for forskning ble utlyst på nytt fordi det bare var én søker ved første gangs utlysning. Det var professor Tomas Willebrand, men han konkurrerte ut to eksterne søkere som kom inn etter at søknadsfristen ble forlenget.

Stine Grønvold (43) er ansatt som prorektor for utdanning fra 1. januar 2018, mens den siste prorektorjobben; prorektor for samfunnskontakt, ennå ikke er besatt. Her var søknadsfristen 11. oktober.

Les også: Eks-politiker fra Sp vil bli prorektor ved Innlandet

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS