Rektor på Høgskolen i Innlandet, Kathrine Skretting, åpner studieåret på studiested Hamar i august. Foto: Ketil Blom Haugstulen

To av tre prorektorer ansatt på Innlandet

Høgskolen i Innlandet har ansatt to av tre prorektorer. Den tredje stillingen; prorektor for samfunnskontakt har søknadsfrist 11. oktober.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thomas Willebrand er ansatt som prorektor for forskning og Stine Grønvold er ansatt som prorektor for utdanning ved Høgskolen i Innlandet. 

Høgskolestyret ansatte de to i sitt møte 28. september.

Jordbruksforsker

Tomas Willebrand kommer fra stillingen som professor ved Avdeling for anvendt økologi og landbruksfag, Institutt for skog og utmarksfag, ved campusen på Evenstad i Hedmark.

«Til tross for at Willebrand er en relevant og solid søker så ønsker innstillingsutvalget flere kandidater og en reell konkurranse for denne viktige lederstillingen ved Høgskolen i Innlandet», het det på inn.no i august, da man utvidet søknadsfristen for stillingen da man bare hadde fått en søker.

Det førte til at det kom to søkere til; prosjektdirektør Kim Chi Tran-Gulbrandsen (56) og selvstendig næringsdrivende Stefan Fridberg Hjartarson (61).

Passe fornøyd

Rektor Katrine Skretting ved Høgskolen i Innlandet drar litt på svaret på spørsmålet om hun er fornøyd med søkningen til de to stillingene.

— Ja, jeg er fornøyd, men det er klart - man skulle alltid ønske seg flere gode søkere, sa hun i en kommentar til Khrono, dagen før styrets behandling av tilsettingene.

Fikk fortsatt tillit

Stine Grønvold (43) som fra 1. januar 2018 blir prorektor for utdanning har vært prorektor for utdanning ved Høgskolen i Hedmark siden august 2015. Hun har fortsatt i denne stillinger dette første året etter fusjonen mellom Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer 1. januar 2017. Hun kom fra stillingen som rektor ved Elverum ungdomsskole.

Grønvold hadde konkurranse fra Jens Uwe Korten (55), som ble ansatt som prorektor ved Høgskolen i Lillehammer fra 1. januar 2016. Før dette var han valgt prorektor fra 2007 til 2015, og før dette igjen dekan ved Avdeling for TV-utdanning og filmvitenskap i Lillehammer.

Den tredje søkeren er  den svenske diplomaten Klas Ljungberg (48), som oppgir tittelen «Counsellor, Economic and Political Affairs» ved  Sveriges ambassade i Lusaka, Zambia. Han har tidligere vært ambassaderåd ved den svenske ambassaden i Abu Dhabi.

Enda en prorektor

Den siste prorektorstillingen; prorektor for samfunnskontakt er lyst ut med søknadsfrist 11. oktober. Vedkommende skal ha institusjonelt strategisk ansvar for eksterne samarbeidsrelasjoner, omdømmebygging, og media-og samfunnskontakt, heter det i utlysningen.

Rektor Katrine Skretting opplyser at dette er en stilling som kom til underveis i prosessen.

— Vi ønsker at et av våre særpreg skal være at vi er spesielt gode på å bruke og å samarbeide med regionale krefter. Vi skal ha et ankerfeste i regionen vår, og være gode på samarbeid både nasjonalt og internasjonalt også, sier hun.

— Vi har jo et råd for samarbeid med arbeidslivet (RSA), men vi ønsker å tenke nye måter samarbeide på og finne nye arenaer for samarbeid, og da blir det fint med en prorektor som har dette som spesialfelt, sier Skretting.

På plass 1. januar

Prorektoren skal ha personallederansvaret for kommunikasjonsdirektør og leder for Senter for livslang læring, går det fram av utlysningen.

Alle tre prorektorstillingene har ønsket tiltredelse 1. januar 2018, da Høgskolen i Innlandets nye organisasjon skal være på plass etter fusjonen mellom Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark.

Det er rektor Katrine Skretting selv som utgjør innstillingsutvalget sammen med viserektor Anna Ottosen og studentrepresentant Henning Falldalen. De har fått ekstern konsulentbistand  fra ISCO Group for å dybdevurdere av finalekandidatene.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS