Dekan Morten Dæhlen ved Universitetet i Oslo og konserndirektør for IT i DNB, Alf B. Otterstad skal videreutvikle utdanningen for it-arkitekter. Foto: Hilde Omberg/UiO

Går sammen om å utdanne it-arkitekter

Utdanning. Universitetet i Oslo og DNB skal samarbeide om en videreutdanning for it-arkitekter.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DNB har startet utdanningsprogrammet Architect Greenhouse, som et fulltids praktisk-teoretisk treårig studium for nye DNB-ansatte. Det første kullet startet opp i år.

Nå blir studiet et formelt utdanningsprogram ved Universitetet i Oslo, slik at også andre enn DNBs ansatte kan ta det.

Signerte avtale

Torsdag signerte de to en ny samarbeidsavtale som skal sikre Norge flere og bedre IT-arkitekter.

– Du blir ikke IT-arkitekt over natten. Det blir du etter mange års erfaring, og det har verken vi eller samfunnet tid til å vente på, sier konserndirektør for IT i DNB, Alf B. Otterstad i følge en pressemelding fra UiO.

Dette gjør at vi kan utvikle vårt forskningsmiljø som en ledende forskningsinstitusjon på digitaliseringsfeltet, også på europeisk og internasjonalt nivå.

Morten Dæhlen

Morten Dæhlen, dekan ved Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet ved UIO, sier at han har store forventninger til samarbeidet med DNB, og etter hvert også med andre større bedrifter.

– Flere store bedrifter har behov for IT-arkitekter, og DNB har vært tydelig på at hensikten med dette utdanningsprogrammet er at det skal komme hele samfunnet til gode. Vi ønsker flere velkommen inn i dette samarbeidet, sier han.

Skal forske også

Avtalen er todelt og består både av at utdanningsprogrammet for it-arkitekter skal videreutvikles, samt at det skal forskes på store organisasjoner for økt kvalitet og sikkerhet innen IT-arkitektur .

UiO setter derfor i gang et forskningsprosjekt på IT-arkitektur i komplekse organisasjoner, der DNB vil finansiere en stipendiatstilling tilknyttet institutt for informatikk og forskningsgruppen for digitalisering. Forskerne vil bli invitert inn i banken, slik at de kan forske på it-arkitektur der.

– Det unike med dette samarbeidet er at UiO vil få nyttig input fra DNB som sitter på kunnskapen om forretningsdriften og markedene, mens banken vil få faglig og teoretisk input med det siste fra forskningsfronten fra oss. Dette gjør at vi kan utvikle vårt forskningsmiljø som en ledende forskningsinstitusjon på digitaliseringsfeltet, også på europeisk og internasjonalt nivå, sier Dæhlen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS