VIDEOINTERVJU

— Jeg er veldig urolig, for jeg kan ikke si at 250.000 studenter får et fullverdig utdann­ingstilbud

Forsknings- og høyere utdannings­minister Henrik Asheim svarer om utdanningskvalitet og studenters psykiske helse.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Asheim kom rett fra korona-pressekonferanse som fungerende arbeids- og sosialminister til Khrono-intervju som forsknings- og høyere utdanningsminister i ettermiddag.

Der snakket han blant annet om studenters psykiske helse og kvaliteten for norsk høyere utdanning. Denne uka deltok han i et studentpolitisk toppmøte, og Asheim sier at det i møtet ble uttrykt bekymring blant annet om kvaliteten på utdanningene.

— Det har vært mye digital undervisning, kanskje blir det mer utover høsten. Er du trygg på at utdanningskvaliteten er god nok?

— Jeg kan ikke si at jeg er trygg på det på alle studier for alle studenter, for det varierer veldig. Jeg har fått besøke ulike campuser i høst etterhvert som de har åpnet opp og snakket med studentene der, og de kan til og med fortelle om ulik kvalitet på de ulike fagene de har, sier Asheim i intervjuet.

Asheim oppfordret også studentene til å møtes, samtidig som regjeringen ber folk møtes færre folk. Ingen motsetning, mener statsråden.

— At man skal møte færre, betyr ikke at man ikke skal møte mennesker, sier Asheim, som uttrykte tillit til at studenter og institusjoner klarer å finne trygge møteplasser sammen.

Asheim svarte også om mulig lockdown, en egen «undervisningsmilliard» og om studenter og ansatte sutrer eller ikke.

Powered by Labrador CMS