Tidligere stortingsrepresentant for Senterpartiet, Anne Tingelstad Wøien (t.h.), søker jobb som prorektor ved Høgskolen i Innlandet. Her er hun sammen med Kristin Vinje fra Høyre, som nå er visedekan ved Matematisk-naturvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Oslo. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Eks-politiker fra Sp vil bli prorektor ved Innlandet

Nylig avgått stortingsrepresentant for Senterpartiet, Anne Tingelstad Wøien, er en av dem som søker på den siste prorektorstillingen ved Høgskolen i Innlandet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nåværende prorektor ved den nyfusjonerte Høgskolen i Innlandet Jens Uwe Korten og viserektor Anna Linnea Ottosen får konkurranse fra tidligere stortingsrepresentant fra Senterpartiet, Anne Tingelstad Wøien, om jobben som prorektor for samfunnskontakt ved Høgskolen i Innlandet fra 1. januar 2018.

I alt er det ni søkere til jobben, og av disse er det to kvinnelige og to mannlige søkere som er unntatt offentlighet.

Arbeidssøker

Anne Tingelstad Wøien har åtte år bak seg i Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité, de siste fire årene som andre nestleder. Nå titulerer hun seg «arbeidssøkende eks-stortingsrepresentant).

— Jeg er arbeidssøker, og søker på jobber jeg synes er interessante og der jeg kan bruke min erfaring, blant annet fra politikken, sier Tingelstad Wøien.

Vi ønsker at et av våre særpreg skal være at vi er spesielt gode på å bruke og å samarbeide med regionale krefter.

Kathrine Skretting

Før hun kom inn på Stortinget var hun politisk rådgiver for Senterparti-statsrådene Odd Roger Enoksen og Liv Signe Narversete i to år for hver av dem, og før det igjen var hun lærer i 13 år. For tiden tar hun en master på BI, mens hun søker jobber.

Tidligere rektor

Anna Linnea Ottosen vil også bli prorektor for samfunnskontakt. Hun ble rektor ved Høgskolen i Hedmark fra 1. august 2015, og var konstituert rektor for Høgskolen i Innlandet inntil Kathrine Skretting ble ansatt som rektor i mars i år. For tiden har hun tittel viserektor/stedfortredende rektor ved Høgskolen i Innlandet.

Jens Uwe Korten var prorektor ved Høgskolen i Lillehammer i mange år, først fra 2007 til 2015, og deretter i et nytt fireårig åremål fra 1. januar 2016. Han har nå tittelen prorektor for utdanning ved HiNN, men fikk ikke denne jobben da stillingen ble utlyst nylig.

I stedet gikk jobben til tidligere prorektor for utdanning ved Høgskolen i Hedmark, Stine Gønvold.

Tre prorektorer

Stillingen som prorektor for samfunnskontakt er den tredje prorektorstillingen som skal fylles ved Høgskolen i Innlandet. På forrige styremøte på HiNN, 28. september, ble professor i anvendt økologi, Thomas Willebrand fra tidligere Høgskolen i Hedmark, ansatt som prorektor for forskning, samtidig som Stine Grønvold, ble prorektor for utdanning.

Les også: To av tre prorektorer ansatt på Innlandet

Til begge disse stillingene var det kun tre søkere på hver, og det etter at stillingen som prorektor for forskning var utlyst to ganger. Ved første gangs utlysning var det kun én søker på denne jobben, og det var Thomas Willebrand, som til slutt fikk jobben.

Med ni søkere er dermed stillingen som prorektor for samfunnskontakt den mest populære av de tre prorektorstillingene, målt i søkertall.

Ifølge HiNNs nettsider skal et innstillingsutvalg foreta de innledende intervjuene med aktuelle kandidater. I utvalget sitter rektor Kathrine Skretting, dekan Ingrid Guldvik ved Avdeling for pedagogikk og sosialfag, samt en student- og en ansattrepresentant.

I tillegg vil det bli benyttet ekstern konsulentbistand (ISCO Group) til dybdevurdering av finalekandidatene.

Målet er å ha innstillingen klar til vedtak i høgskolestyrets møte 23. november, heter det. Alle de tre nye prorektorene skal tiltre 1. januar 2018.

Kom til underveis

Vedkommende som får jobben som prorektor for samfunnskontakt skal ha institusjonelt strategisk ansvar for eksterne samarbeidsrelasjoner, omdømmebygging, og media-og samfunnskontakt, heter det i utlysningen.

Rektor Katrine Skretting opplyste nylig til Khrono at dette er en stilling som kom til underveis i prosessen.

— Vi ønsker at et av våre særpreg skal være at vi er spesielt gode på å bruke og å samarbeide med regionale krefter. Vi skal ha et ankerfeste i regionen vår, og være gode på samarbeid både nasjonalt og internasjonalt også, sa hun.

— Vi har jo et råd for samarbeid med arbeidslivet (RSA), men vi ønsker å tenke nye måter samarbeide på og finne nye arenaer for samarbeid, og da blir det fint med en prorektor som har dette som spesialfelt, sa Skretting.

Prorektoren skal ha personallederansvaret for kommunikasjonsdirektør og leder for Senter for livslang læring, går det fram av utlysningen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS