To studenter fra journalistutdanninga får plass på Siv Jensens og Fremskrittspartiets valgvake etter først å ha fått nei. Foto: Wikimedia
To studenter fra journalistutdanninga får plass på Siv Jensens og Fremskrittspartiets valgvake etter først å ha fått nei. Foto: Wikimedia

Slipper inn studenter på valgvaken likevel

Fremskrittspartiet ombestemte seg og snudde i løpet av dagen: Journaliststudentene får likevel komme inn på Frps valgvake.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld etablerer Institutt for journalistikk og mediefag en av Norges største valgredaksjoner.

En redaksjon som i første omgang fikk nei fra ett parti og tilgang til deres valgvake, nemlig Fremskrittspartiet og Siv Jensen. Men etter at Khrono skrev om saken tidligere i dag, har Frp snudd, og likevel funnet plass.

Lars Joakim Hanssen i Frps stortingsgruppe forteller at de nå har fått plass til 120 journalister mot 70 ved sist valg. Hanssen hevder det har vært brannforskrifter som har gjort det vanskelig å finne plass til studentene, men han sier Frp nå er glade for at framtidens journalister og mediefolk kan få dekket valgvaken.

Blant Norges største valgredaksjoner

Alle førsteårsstudentene, bortimot 90 stykker, samt 6-7 lærere deltar i en samlet redaksjon i kveld og i natt. Studentene er delt i åtte småredaksjoner og har hver sin desk. Det er lærerne som er desksjefer og redaktører under arbeidet i kveld.

— Det er tredje gang jeg er med på dette, men opplegget har pågått i flere år enn det, forteller høgskolelektor Anders Marius Knudsen. Før Frp snudde, uttalte Knudsen at han syntes det er veldig dumt at Frp ikke vil slippe inn studentene på valgvaken.

— Partiet begrunnet avslaget med at de har liten plass og stor interesse fra media ellers, fortalte Knudsen.

Journalistutdanningen har purret flere ganger, men senest på valgdagen fikk de beskjed om at de ikke får plass.

— Alle andre partier sier ja og har sagt ja i alle år. De ser vel det viktige poenget med at framtidas journalister og mediefolk får ta del i denne begivenheten med tilstedeværelse på alle arenaer, sier Knudsen.

Men saken endte altså godt, og i ettermiddag fikk utdanningen beskjed om at to journaliststudenter kan komme på valgvaken hos Frp og Siv Jensen i kveld likevel.

Følg valget på Journalen

Journaliststudentene har hatt forhåndssaker knyttet til valget i flere dager, og flere av dem er allerede i gang med de siste sakene før valglokalene stenger.

I kveld og natt skal det eksplodere med saker på Journalen. Avisen utgis av Høgskolen i Oslo og Akershus og Institutt for journalistikk og mediefag.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS