Julie Iversen stiller som læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Norsk studentorganisasjon. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Vil inn i ledelsen i Norsk studentorganisasjon

Valg. Julie Iversen vil ha inn et eget kapittel om læringsmiljø i Universitets- og høyskoleloven og stiller nå til fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Norsk studentorganisasjon.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk studentorganisasjon (NSO) avholder landsmøte 4.-7. april. De skal det vedta ny politikk og de skal velge den nye ledelsen. Arbeidsutvalget sitter på heltid og består av seks utvalgte studenter.

Fakta

Norsk studentorganisasjon

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interresseorganiasjon som jobber for en bedring av studentenes rettigheter.

NSO ble til da Norsk studentunion (NSU) og Studentenes landsforbund (Stl) slo seg sammen i 2010.

Helgen 4. - 7. april avholder organisasjonen landsmøte i Tønsberg.

På landsmøtet skal de blant annet velge ny ledelse av organisasjonen.

Fristen for å bli vurdert av valgkomiteen er 9. mars.

Det er under to uker til fristen for å bli vurdert av valgkomiteen går ut. Fram til nå har det meldt seg kandidater til leder- og nestlederposisjonene, men nå har tidligere læringsmiljøansvarlig ved OsloMet, Julie Iversen, annonsert at hun stiller som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i arbeidsutvalget.

— Jeg er veldig engasjert, og brenner virkelig for læringsmiljø som fagområde. Her har jeg mye erfaring og kunnskap og på dette området er det mye spennende og gøy vi kan få til, sier Iversen til Khrono.

Hjertebarn

24-åringen er snart ferdig med en bachelorgrad i barnevern fra OsloMet og har også studert et år ved Universitetet i Bergen. Hun har lang erfaring i studentpolitikken og bakgrunn fra både studentparlament og velferdsting.

Det hadde vært veldig stas om vi fikk på plass et eget læringsmiljøkapittel i universitets- og høyskoleloven.

Julie Iversen

Hun er for tiden studentrepresentant i OsloMet sitt styre og medlem av NSOs prinsipprogramkomité. Tidligere har hun også vært medlem av NSOs læringsmiljøpolitiske komité.

Iversen sier at «læringsmiljø» er hjertebarnet hennes, og omtaler det som «alle aspekter som påvirker læring og studiekvalitet».

Det kommende året mener hun det blir spesielt viktig å følge opp arbeidet med mulige endringer i universitets- og høyskoleloven.

— Hva er det mest spennende som kan skje i denne prosessen?

— Det hadde vært veldig stas om vi fikk på plass et eget læringsmiljøkapittel, og for eksempel sikrer flere rettigheter under praksis, sier hun.

Fakta

NSO-kandidater 2019

Leder: Fam Karine Heer Aas

Leder: Maya Sol Sørgaard

Leder: Truls-Einar Johnsen

Nestleder: Vilde Henningsgård

Nestleder: Fatema Al-Musawi

Nestleder: Felipe Fawcett Garcia

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: ingen

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Julie Iversen

Velferds- og likestillingsansvarlig: ingen

Internasjonalt ansvarlig: ingen

Digitalisering ikke et mål i seg selv

Iversen er også opptatt av at NSO fortsetter å følge opp resultatene fra den siste Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT).

— SHoT-undersøkelsen dekker mye som er velferdspolitikk, men det er mye som også er institusjonenes ansvar. Undersøkelsen viste oppsiktsvekkende tall om diskriminering og trakassering - også andre former for trakassering enn seksuell trakassering, sier hun.

Iversen mener det ligger store muligheter innenfor digitalisering men at dette ikke bør være et mål i seg selv.

— Digitalisering bør være noe som kan bidra til økt kvalitet på undervisning og læring, sier hun.

Hun mener det er viktig at man i arbeidsutvalget er gode til å skape et godt arbeidsmiljø for hverandre, ha god kommunikasjon og prioritere.

— Man kan alltid bli bedre, også NSO. Det er viktig å ha et kritisk blikk på seg selv og sitt eget arbeid, lytte til de som studerer, og til grasrota, sier hun.

Les også: Her finner du alle saker og innlegg i khrono om landsmøtene i Norsk studentorganisasjon

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS