Foto: Tarunabh Khaitan er første vinner av Lettenprisen. Foto: Lettenprize.com

Lettenprisen til indisk jurist

Prisvinner. Den indiske juristen Tarunabh Khaitan tildeles den aller første Lettenprisen for unge forskere.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En enstemmig komité tildelte den indiske juristen Tarunabh Khaitan Lettenprisen for 2018. Khaitan får prisen for sitt arbeid innen diskriminerings- og likestillingsrett. Hans bok A Theory of Discrimination Law (OUP 2015) har allerede påvirket indisk og europeisk lovgivning, ifølge en pressemelding om tildelingen.

Khaitans sterke engasjement for diskriminerings- og likestillingsrett er også synlig i hans mange mediebidrag i India. Khaitan er tilknyttet University of Melbourne og Wadham College, University of Oxford. Prisen skal brukes til å etablere «Indian Equality Law Program» som blant annet vil inkludere et doktorgrads- og utvekslingsprogram for unge forskere ved Melbourne Law School.

Akademiet for yngre forskere og Lettenstiftelsen lanserte Lettenprisen for unge forskere i mars i år. Hovedformålet med prisen er å anerkjenne og synliggjøre yngre forskeres bidrag innen helse, miljø, utvikling og likestilling. Prisen er på 2 millioner norske kroner og skal deles ut annethvert år til en ung forsker som har utført fremragende forskning med stor samfunnsrelevans.

Lettenprisen markeres med åpent seminar og prisutdeling ved UiO 12. og 13. september.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS