Årets navn i akademia 2020

Khrono kårer Årets navn i akademia. Kom med forslag!

Khrono gjør klart til prisutdeling i desember. Hvem bør bli Årets navn i akademia?

Juryen for Årets navn i akademia består av (fra venstre): Rune Slagstad, Jonas Stein, Minda Holm, Knut Olav Åmås og Tove Lie.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem fortjener hedersbevisningen Årets navn i akademia 2020? Khrono har satt seg fore å finne det ut.

Sammen med en håndplukket jury ber Khrono-redaktør Tove Lie nå avisens lesere om å nominere kandidater som fortjener en ekstra oppmerksomhet. Årets navn vil bli offentliggjort i desember.

Hvem har gjort seg bemerket?

— Vi ønsker å gi oppmerksomhet til noen som i kraft av sine meninger eller handlinger har gjort seg bemerket og reist eller formet viktige debatter i og/eller utenfor akademia, eller på annet vis har hatt betydning for akademia som en del av storsamfunnet i 2020. Det kan også være personer som har begeistret, inspirert og engasjert, men også som kan ha provosert, skapt storm eller stått i en storm, sier redaktør Lie.

— Det kan med andre ord være snakk om alt fra universitetsbyråkrater til professorer eller studenter, men vi begrenser oss til folk innenfor norsk akademia, legger hun til.

— Hvorfor gjør du dette? Er det ikke mer enn nok av priser i akademia som det er allerede?

— Det er mange priser, men ingen som denne. Det er tradisjon blant flere aviser i Norge, og internasjonale magasiner og tidsskrifter med slike kåringer, og nå gjør Khrono det også. Vi er inne i den mørkeste høsten og vinteren på lenge, så jeg håper og tror at leserne våre vil la seg rive med og sende inn forslag på mange navn som fortjener litt ekstra oppmerksomhet, sier Tove Lie.

Solid jury

— Jeg har fått med meg en jury med høy vitenskapelig kompetanse til sammen mange års erfaring som deltakere i viktige debatter og med solid kjennskap til og kunnskap om akademia. Jeg gleder meg til dette, sier redaktøren,

Med seg i juryen har Khrono-redaktør Tove Lie, professor emeritus Rune Slagstad, Nupi-forsker Minda Holm, direktør i Fritt Ord, Knut Olav Åmås og førsteamanuensis og nestleder i Akademiet for yngre forskere, Jonas Stein.

Frist for å melde inn kandidater er 8.november.

Send forslag med en kort begrunnelse til redaksjonen@khrono.no og merk e-posten med «Årets navn» - eller direkte til tove.lie@khrono.no

Powered by Labrador CMS