Khrono feiret sin femårsdag i april. 2018 ble nok et rekordår for Khrono for femte år av fem mulige. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Khrono-rekord for 5.år på rad

Godt nytt år. Khrono har passert over 3 millioner sidevisninger. Her ser du hvilke saker som var mest lest i 2018.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tips og råd til studenter, quiz, ytringsfrihet på NTNU, skilting på OsloMet og psykolog Peder Kjøs som advarer mot sykeliggjøring av studenter er blant årets mest leste saker i et nytt rekordår for Khrono.

Khrono har satt rekorder hvert eneste år vi har eksistert. Slik gikk det også i 2018.

Khrono passerte 3 millioner sidevisninger for første gang i 2018, og i september passerte vi over 300.000 sidevisninger på en måned, hvilket skjedde i fire måneder på rad, også i årets siste måned, der jul og nyttår, pleier å dempe trafikken noe.

Variert meny som tiltrekker leserne

Når vi ser på årets mest leste saker er det det er en variert meny:

Saken Hjelp, hva nå? jeg strøk på eksamen (fra 2016) er i 2018 den mest leste saken, i 2017 var den en god nummer to.

Khrono sine lesere setter åpenbart pris på at Khrono lager egen quiz for dem, på 2. plass over mest leste saker i 2018 finner vi årets påskequiz.

På en tredjeplass finner vi saken om førsteamanuensis Eikrem på NTNU (fra høsten 2018) som fikk kjeft av sin nærmeste ledelse for sine uttalelser på nettstedet Resett.

Universitetet i Sørøst-Norge som planla stor fest for å feire sin universitetsstatus (våren 2018) og møtte store protester på valg av sted, og det endte med årets fjerde mest lest sak. Protestene handler ikke om at universitetsstatusen skal feires, men om at man skal leie og feire nettopp på kurs- og konferansesenteret Oslofjord Convention Center som er eid av Oslofjord Holding, som igjen eies av Brunstadstiftelsen (Smiths venner).

I mai finner vi årets femte mest leste sak: Ni universiteter og høgskoler kan bli rammet av streik fra 24.mai.

Årets mest leste innlegg om skilting på OsloMet

Helt i begynnelsen av august skrev professorene Anders Breidlid og Ragnar Audunson følgende innlegg som er årets mest leste innlegg i Khrono og årets totalt sett, sjette mest leste: Professorer krever stans i skiltingen: Er OsloMet et amerikansk universitet i Oslo?

Rektor Curt Rice med omstridt skilting, og opphav til årets mest leste innlegg på Khrono.

Det handler om den nye skiltingen som har kommet opp for å markere første semesterstart for den det ferske universitetet.

I romjula publiserte vi et intervju med psykologen Peder Kjøs. Han snakket om studenter og diagnostisering. Tittelen var: — Ja, studietiden er vanskelig. Kjøs mener man skal være forsiktig med å sykeliggjøre studentene når de rapporterer at studietiden tidvis er vond og vanskelig.

I løpet av de fem dagene den har vært på lufta har den krabbet opptil årets sjuende mest leste sak totalt sett. Og er selvsagt suveren vinner i desember.

På åttende plass er vi tilbake til gode råd til studenter: Lovbrudd hvis du får for sent svar på eksamen (sak fra 2015).

På niende plass flere gode tips og råd til studenter i eksamens tiden-saker. Denne gang er det saken fra 2014 med tittel: Sensorenes egne tips før eksamen.

På tiende plass årets nest meste innlegg som er et humoristisk innlegg fra 2014 med tittel: Jeg hater HiOA Lacrosse. Innlegget starter i en smule negativ tone, men halvveis snur forfatteren av innlegget, Anders Skaug og han skriver blant annet:

«Jeg elsker dere, HiOA Lacrosse! Fordi dere driter langt i janteloven, viser dere fram, skryter av å være Norges beste lacrosslag og dere startet det første norske kvinnelaget i lacrosse.»

Se også: Mest leste saker i Khrono år for år 2013-2017

Mest leste saker i 2018 plass 11-15

11: Langeland forklarte seg om «rimming», sjekking og sin hemmelige facebookprofil

Rettssak. Rettens utspørring av Nils Rune Langeland ble to skoletimer om pornografiske uttrykk, sjekketriks og Langelands forhold til kvinner, kolleger og sjefer. Samt hans alias «Knut Berg» på Facebook.

12: Departementet ber Kunsthøgskolen vurdere å anmelde sextrakassering

#metoo. Kunnskapsdepartementet har mottatt varsler om alvorlig seksuell trakassering ved Kunsthøgskolen i Oslo. Nå ber de høgskolen vurdere politianmeldelse av en av de ansatte.

13: Den lange veien mot universitet

Universitet. Nå er det vedtatt: Høgskolen i Oslo og Akershus er OsloMet - Storbyuniversitetet.

14: Felles tiltak for å dempe karakterpresset på juss

Karakterpress. Under 20 prosent av jusstudentene i Oslo fullfører på normert tid. Karakterpresset på jusstudiene er stort. Nå skal landets tre jussfakultet samarbeide om nye eksamensformer og andre tiltak for å dempe presset.

15: Partene i staten kom til enighet

Mekling. Torsdag ettermiddag meldte partene i statsoppgjøret at de hadde kommet til enighet, og at faren for streik på universiteter og høgskoler dermed var over.

Mest lest saker i 2018, plass 16-20

16: Akademisering og internasjonalisering på ville veier

Rekruttering. Politikken som det legges opp til for rekruttering til vitenskapelige stillinger ved det fremtidige OsloMet innebærer en akademisering og internasjonalisering på ville veier, skriver Clas Jostein Claussen.

17: Ytringsfriheten et ufravikelig prinsipp

Meninger. Ytringsfrihet. Det er lite hyggelig å innse at vi har gjort en uheldig vurdering, skriver NTNU-rektor Gunnar Bovim om Eikrem-saken, og mener kritikken mot universitetet i betimelig.

18: Student vil saksøke Universitetet i Bergen for manglende vitenskapelighet

Søksmål. Student vil saksøke Universitetet i Bergen for manglende vitenskapelighet i kjønnsstudiene. Han får støtte fra UiO-professor Jan Lifjeld. I Bergen mener man at saken ikke har noe i en rettssal å gjøre.

Rektor på VID, Ingunn Moser, skrev årets femte mest leste innlegg på Khrono. Foto: VID

19: VID svarer på kritikk: Vi leker ikke skole!

Toppidrett. Utdanningsinstitusjonene har et samfunnsansvar. For utdanning. Slik starter rektor på VID, Ingunn Moser, sitt svar på kritikken de har fått etter at de stilte krav til en toppidrettsutøver.

20: Flere UiS-kolleger med tøffe karakteristikker av Langeland

Rettssak. «Umodne, vulgære og pubertale» utsagn, en utilstrekkelig kollega, var noen av karakteristikkene fra Langelands kolleger i retten.

Flere priser og mer penger og ressurser

2018 mottok også flere priser i 2018: Khrono-redaktør Tove Lie vant prisen som Årets nyskaper og ble kåret til Årets redaktør av Fagpressen.

Khrono var også nominert til Årets nisjenettsted.

På tampen av året ble det klart at Khrono går inn i 2019 med åtte nye aktører på eiersiden av avisen.

2018 ble også året da Khrono passerte 6300 abonnenter på nyhetsbrevet vårt.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS