Er Khrono for innadvendt?

Khrono kan spille en tydeligere rolle i formidling av kontakt til resten av samfunnet, skriver kommunikasjonssjef Einar Spurkeland.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Khrono er en meget innholdsrik nettavis og tar opp mange spørsmål i tiden, men felles for mye av det stoffet som presenteres er rettet mot det indre liv på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). 

Det er sikkert mange gode grunner til dette, men jeg tror avisen også kan se litt utover. Tross alt skal de fleste studenter ut i et arbeidsliv etter studiene er avsluttet. Da kan det være nyttig å få mer kunnskap om samfunnet utenfor HIOA. Så vil dere kanskje svare at man får jo dette gjennom studiene, men også Khrono kan spille en tydeligere rolle i formidling av kontakt til resten av samfunnet.
Dette bildet er selvfølgelig ikke svart/hvitt, men mitt poeng kan illustreres med et tilfeldig utvalg titler:

  • HIOA jakter på hodejegere
  • Snart flere opprykk til toppstilling
  • Foreslår enhetlig ledelse på HIOA
  • Ny jobb for Gule i front for dannelsen på HIOA

Slik kunne man fortsette om utallige emner om det indre liv på HiOA. Khrono bør stille seg selv spørsmål om avisen skal ha større fokus på brobygging med resten av samfunnet. I så fall må man kanskje gå dypere inn i forskjellige samfunnssektorer. Det er også flere av disse sektorene som benytter seg av kunnskaper som skapes i universitets- og høyskolemiljøene. Det skjer også mye samarbeid mellom samfunnet og lærestedene. Det kan være personer som trekkes med i undervisning og veiledning av studenter og formidling av fagstoff fra sektorer det er stort fokus på i den generelle samfunnsdebatten.

Transportsektoren er jo et område alle har en mening om. Norge står foran store investeringer gjennom Nasjonal Transportplan 2014-23, som vil bety en forskjell for de lokalsamfunn og sektorer som vil nyte godt av disse satsingene enten det gjelder veier, jernbane eller annen type samferdsel. 
Jeg har nylig utgitt boken Innføring i logistikk og transport  i samarbeid med lærere på Høgskolen i Sør-Trøndelag og Fagskolen Innlandet. Dette er en type tverrfaglig samarbeid mellom næringsliv og skole jeg tenker vi trenger mer av og en debatt Khrono med fordel kan forfølge.

Khrono bør stille seg selv spørsmål om avisen skal ha større fokus på brobygging med resten av samfunnet.

Einar Spurkeland

Bruk av store samfunnsmessige ressurser i samferdsel, olje, fiskeriene og andre sektorer beslaglegger store ressurser for samfunnet og fortjener en tettere oppfølging fra kunnskapssamfunnet.
Jeg følger jevnlig med på Khrono fordi jeg er ekstern sensor/timelærer på journalistutdanningen på HiOA, og jobber til daglig i transportnæringene. Min oppfordring til redaksjonen er altså å se litt utover og bidra til brobygging med resten av samfunnet. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS