Redaktør Tove Lie og produsent Eva Tønnessen var strålende fornøyd med å ta i mot høythengende nordiske priser og hederlig omtale for nettstedet Khrono totalt og en enkelt artikkelside.

Khrono hentet hjem priser for godt design

En stolt redaksjon hentet priser for godt avisdesign på skandinavisk designfest i København.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld mottok Khrono to priser for godt avisdesign. Utdelingen fant sted i København under den skandinaviske designkonkurransen arrangert av Society for News Design Scandinavia (SNDS).

Det var i konkurranse med nettaviser fra hele Skandinavia at Khrono stakk av med to av de høythengende prisene for sitt avisdesign. Den ene prisen gjelder totaldesignet for hele nettavisen (bildet under), mens den andre gjelder designet på en nyhetsartikkel. 

Se eksempel på nyhetssak juryen trakk fram her: Realfag gir mest stryk til eksamen

Khrono var i godt selskap. De andre norske prisvinnere i kategorien digital publisering var VG, Aftenposten, Dagbladet, Adresseavisen og TV2 i ulike kategorier. Nykommeren Khrono, som deltar for første gang, var sammen med VG den eneste norske som fikk designpris for hele nettstedet.

Les listen over alle prisvinnerne her. 

Jeg er strålende fornøyd!

Tove Lie

Vinnerne

På slutten av kvelden ble det kåret en digital vinner og en designvinner innen papir-medier.

VG vant for beste digitale produkt i kategori storytelling, og Sondre Nilsen (bildet under) mottok pris på vegne av VG.

Hard konkurranse

Khrono meldte seg på i to kategorier, og fikk en pris i hver av dem. Ansvarlig redaktør Tove Lie i Khrono er svært fornøyd med at nettavisen som ble etablert i april 2013 hevder seg i en skarp konkurranse med store skandinaviske digitale medier. 

—  Jeg strålende fornøyd. I juni fikk Khrono den gjeveste prisen i innen Fagpressen, nemlig selveste Fagpresseprisen 2014, der det blir lagt mest vekt på det journalistiske innholdet. Og at vi nå mottar to skandinaviske priser for utseende og design også, vier vel at vi har gjort noe riktig, sier hun.

I den skandinaviske designkonkurransen deles det ut priser både for papirmedier og nettaviser, og ifølge SNDS har det skjedd en vridning slik at antallet som deltar i den digitale kategorien har økt kraftig, mens antallet i kategorien trykte medier har gått ned.

Antallet digitale bidrag var rekordhøy i året, og kvaliteten har også steget tilsvarende, ifølge SNDS.

— Antallet digitale bidrag var nesten dobbelt så høyt som forrige år. Juryen er svært fornøyd, sier Kim Bjørn, som er ansvarlig for den digitale delen av konkurransen.

Alle prisvinnerne

Den komplette listen over årets prisvinnerne ligger på nettsiden til SNDS.

Vinnere i kategori papir ble svenske Dagens Nyheter. Prismottaker var Richard Frank (bildet under).

Konkurransen Best of Scandinavian News Design blir arrangert av Society for News Design Scandinavia (SNDS) i samarbeid med Danske Dagblades Forening, Mediebedrifternes Landsforening, Tidningsutgivarna og Tidningarnas Förbund.

Svenske Jacob Nordström (bildet over) i Nordström Design, har designet Khrono. Nordström har vunnet en rekke priser også tidligere år. 

Hederlig omtale for designet på artikkelsidene til Khrono.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS