Min ambisjon er at jeg skal fremme en sak for styret på OsloMet 14. desember og at det går mot et stiftelsesmøte tidlig i januar, sier organisasjons- og virksomhetsdirektør Tore Hansen ved OsloMet om Khrono-satsing.

Khrono kan få åtte nye «eiere» i januar 2019

Nasjonal UH-avis. Åtte universiteter og høgskoler deltok på møtet om en felles satsing på Khrono torsdag. Målet er et stiftelsesmøte for nye Khrono i januar 2019.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åtte høgskoler og universiteter deltok torsdag 1. november på møte ved OsloMet og drøftet muligheten for å bli deleiere og samarbeidspartnere i Khrono.

Fakta

Khrono-eierskap

9. mai 2017 vedtok styret ved daværende Høgskolen i Oslo og Akershus å åpne opp for flere eiere i Khrono. Målet er større ressurser og legitimitet til nasjonal dekning av hele universitets- og høgskolesektoren.

I april 2018 ble det kjent at ledelsen ved Universitetet i Bergen hadde forhandlet fram et utkast til avtale om å bli 50 prosent medeier sammen med OsloMet. UiB-styret vedtok at alternativer måtte utredes først.

Torsdag 30. august fikk UiB-ledelsen fullmakt fra sitt styre til nye forhandlinger med OsloMet.

10. september inviterte OsloMet potensielle Khrono-partnere til dialogmøte.

1. november er det arrangert nytt dialogmøte. Tilstede var representanter for UiT, NTNU, HVL, UiB, UiS, UiA og USN, i tillegg til OsloMet.

UiO har bedt om eget møte som skal avholdes fredag 2. november. UiO understreker i brev at de fortsatt er positive til deltakelse i avissatsingen.

Dette var universitetene i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Agder og Sørøst-Norge, og også Høgskulen på Vestlandet i tillegg til vertskapet OsloMet.

Universitetet i Oslo har i brev til OsloMet uttrykt at de fortsatt er positive til å være med, men har bedt om eget møte som skal avholdes fredag 2. november.

Vi er overbevist at dette kan blir noe veldig bra som vil komme hele sektoren til gode.

Tore Hansen

— Vi trenger å gå noen runder med alle interessentene. Universitetet i Bergen (UiB) var tidlig ute med sin interesse og sine ambisjoner. Det er viktig for oss at alle parter er oppe på samme plattform i samtalene og forhandlingene, sier organisasjons- og virksomhetsdirektør Tore Hansen ved OsloMet.

Én avis med én redaksjonell ledelse

Han trekker fram at det er viktig at alle eksempelvis er inneforstått med hva det betyr når UiB har fremmet at de ønsker en nasjonal avis, også med tilstedeværelse i Bergen.

— Vi er overbevist at dette kan blir noe veldig bra som vil komme hele sektoren til gode. Samtidig er det viktig for oss å slå fast at det er snakk om å etablere én avis, med én redaksjonell ledelse og én redaktør, legger Hansen til.

Mest ønskelig med egen organisasjon

Hansen legger til at alle partene er enige om at det på sikt er mest ønskelig at man får etablert en egen organisasjon for nye Khrono.

— Det vi får til nå er en avtalemessig konstruksjon som blir organiseringen. Men målet vårt er innenfor en tidsbegrenset periode på tre år, å få på plass en egen organisasjon. Men vi er utålmodige med tanke på å komme i gang med denne satsingen, og derfor ønsker vi å gå i gang uten at denne nye organsiasjonsmodellen er helt på plass, sier Hansen.

— Min ambisjon er at jeg skal fremme en sak for styret på OsloMet 14. desember og at det går mot et stiftelsesmøte tidlig i januar, sier Hansen.

På dette møtet skal man velge et styre, og det er slått fast at man ikke bare skal tenke eierrepresentasjon, men der det også skal inn mediefaglig kompetanse.

— Dette kommer til å bli en satsing som blir til nytte og glede for hele sektoren. OsloMet kan ikke alene bære en slik satsing, og det er jo utgangspunktet for vår invitasjon til hele sektoren. Og jeg understreker gjerne at døra vår fortsatt er åpen hvis det er flere som vil med, legger Hansen til.

UiO ser fram til møte

Rektor på Universitetet i Oslo (UiO), Svein Stølen, bekrefter at UiO fortsatt er positive til å gå inn i dette nasjonale samarbeidet, og også at de har bedt om et eget møte med OsloMet.

— Når vi nå går inn i en diskusjon og forhandlinger var det viktig for oss å ha et eget møte med OsloMet, for å avklare spørsmål som er viktig for oss, understreker Stølen til Khrono.

Utålmodig redaktør

Tove Lie er redaktør i Khrono og sier at det er spennende at så mange nå vil være med å skape litt mediehistorie i universitets- og høgskolesektoren.

— Khrono har hatt ambisjoner om å være en nasjonal avis for sektoren siden 2015. At det i dag er åtte universiteter og en høgskole som er med i sluttspurten på forhandlingene, er gode nyheter. Vi er utålmodige etter å komme igang med satsingen og videreutviklingen av avisen, sier Lie, som ser fram til et endelig vedtak i saken i desember.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS