Ny statssekretær

Kilder til Khrono: Professor blir statssekretær

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe, kaller inn professor ved Høgskulen på Vestlandet som statssekretær.

Oddmund L. Hoel representerte i sin tid de vitenskapelig ansatte i styret ved Høgskolen i Sogn og Fjordane, var uttalt motstander av fusjon, men kom i mindrtall.
Publisert Oppdatert

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe, som karakteriserer seg selv som halvstudert røver, henter nå inn akademisk toppkompetanse til Kunnskapsdepartementets politiske ledelse som statssekretær og nestkommanderende.

Venstresiden og høyresiden i Senterpartiet møtes til tett samarbeid på statsrådskontoret når professor ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) Oddmund Løkensgard Hoel, etter det Khrono erfarer, formelt blir utnevnt av Kongen i statsråd, til den nye statssekretæren til forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe, i statsråd fredag.

Professor i Sogndal

Hoel er professor ved Campus Sogndal ved HVL. Han er opprinnelig fra Trondheim, som sin statsråd, men er bosatt i Luster kommune i Sogn og Fjordane.

Hoel har hatt en vitenskapelig stilling i historie ved Høgskulen i Sogn og Fjordane/HVL siden 2007, fra 2019 som professor.

Han har en doktorgrad i historie fra NTNU (2009) og er cand.philol. i nordisk språk og litteratur (Universitetet i Oslo).

Hoel var styremedlem ved Høgskulen i Sogn og Fjordane da debattene om strukturreformen og fusjoner mellom høgskolene på Vestlandet var tema.

Kjempet for selvstendig høgskole

Hoel var en markert fusjonsmotstander og kjempet for den lille høgskolens selvstendighet, men havnet på taperlaget under avstemningen da en annen fusjonsmotstander i stret, Jon Olav Fretland, snudde i siste liten og stemte for. Slik ble Høgskulen i Sogn og Fjordan en del av Høgskulen på Vestlandet, sammen med daværende Høgskolen i Bergen og Høgskolen Stord/Haugesund.

Hoel har også i etterkant kritisert vedtaket hvor han mente at rektor og styreleder feilinformerte og bløffa styret i forkant av avstemningen.

Etter utnevninger fredag er det klart at departementets ledelse for høyere utdanning og forskning skal ledes av personer fra Trøndelag og Vestlandet: statsråd Ola Borten Moe (45), statssekretær Oddmund Løkensgard Hoel (52) og rådgiver Signe Bjotveit (29).

Powered by Labrador CMS