Tidligere studentpolitiker og lobbyist for Universitetet i Bergen, André Almås Christiansen, er en av to nye rådgivere og lederstøtte for HiOAs prorektorer. Foto: Anne Sofie Lid Bergvall, Studvest

Ny støtte til toppene på HiOA

Tidligere rådgiver for rektor ved Universitetet i Bergen, André Almås Christiansen, er en av to nye rådgivere og lederstøtte for prorektorene ved HiOA. Johanne Severinsen ved De forskningsetiske komiteene er den andre.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert med ny lenke til riktig stillingsutlysning og søkerliste). 

De to prorektorene ved Høgskolen i Oslo og Akershus har nettopp ansatt hver sin nye kommunikasjonsrådgiver. Nå skal de begge bli mer synlige. 

Det var 84 søkere til de to nyopprettede stillingene som kommunikasjonsrådgiver/lederstøtte for prorektor for utdanning, Nina Waaler, og prorektor for forskning, Morten Irgens.

«Interne» søkere også

Flere av søkerne var interne i den forstand at de var, eller har vært, aktive i studentmiljøet ved HiOA: Blant andre sittende styremedlem Viktor Emanuel Johansson, fagpolitisk ansvarlig i det forrige arbeidsutvalget i Studentparlamentet, Steinar Olberg og Jannicke Døvre, som er ansatt som organisasjonskonsulent i Studentparlamentet på høgskolen. Katrine Hattrem Hast, rådgiver i avdeling for Samfunnskontakt og kommunikasjon ved høgskolen, var også søker. 

HiOA vil ytterligere kunne styrke sin synlighet og posisjon i omverdenen.

Nina Waaler

Tidligere dekan på medieutdanningen ved Høgskulen i Volda, Pål Aam, sto også på søkerlista. Han har også søkt jobben som leder for Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. 

Se også: Fullstendig utlysning og søkerliste her

Christiansen og Severinsen

Men de to som trakk det lengste strået i ansettelsesprosessen var André Almås Christiansen (30) og Johanne Severinsen (39). De er ansatt som kommunikasjonsrådgivere/lederstøtte for henholdsvis Morten Irgens og Nina Waaler. 

Almås Christiansen har en solid studentpolitisk bakgrunn fra blant annet to perioder som nestleder i arbeidsutvalget i Norsk studentorganisasjon (NSO). Han var også rådgiver for rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen, som også ansatte ham som UiBs lobbyist i Oslo.

Almås Christiansen har en bachelor i statsvitenskap fra NTNU og har også deltatt i en rekke studentpolitiske verv i Trondheim, blant annet i Studenttinget og i arbeidsutvalget til Trondheim Unge Høyre. Han har også sittet i styret til Universitets- og høgskolerådet i to år. 

Avlasting og profilering

Prorektor Morten Irgens er strålende fornøyd og ser fram til at Almås Christiansen skal tiltre 1.september. 

— Hvordan vil omverden merke at du har fått deg en egen kommunikasjonsrådgiver? 

— Det er viktig å understreke at det ikke bare er en kommunikasjonsrådgiver, men en lederstøtte. Etter at vi innførte enhetlig ledelse og ansatt rektor har det vært meningen at det skulle bygges opp en stab rundt prorektorene. I dag har vi ingen, sier Irgens. 

— Skal du bli mer synlig og profilert eksternt nå? 

— André skal jobbe med profilering også, men vel så viktig er det med utredning og kontaktvirksomhet både mot arbeidsliv og politikk og ikke minst gi meg avlastning som kan gjøre at jeg kanskje ikke trenger å jobbe 65 timer hver uke lenger, sier Irgens. 

Mindre administrasjon

— Høgskolen har satt igang et større prosjekt der Rambøll consulting gjennomgår administrasjonen med et klart mål om at antall administrativt ansatte skal bli færre, men nå blir dere vel flere i fellesadministrasjonen? 

— Vi har ennå ikke tatt stilling til hvilke av forslagene til tiltak fra Rambøll vi skal gå for, men det som er helt klart er at vi skal ha en forholdsvis mindre administrasjon ved høgskolen etterhvert, sier Irgens. 

De to nye rådgiverstillingene er plassert i Advelingen for samfunnskontakt og kommunikasjon, men skal ha hovedarbeidssted i 7.etasje i Pilestredet 46 der blant annet rektoratet og direktør for organisasjon og virksomhetsstyring også holder til. 

Fra forskningsetikk til HiOA

Prorektor Nina Waaler ser også fram til å få Johanne Severinsen (bildet) på plass som sin nærmeste lederstøtte og rådgiver fra 1.november.

Severinsen har sagt opp den faste jobben sin som webredaktør og kommunikasjonsrådgiver for De nasjonale forskningsetiske komitéer der hun har jobbet i snart fire år, for å ta et års midlertidig ansettelse rådgiver for prorektor for utdanning ved HiOA. En midlertidig stilling, men med mulighet for fast ansettelse, heter det i utlysningen.

Severinsen er også journalist i fagbladet Forskningsetikk. Hun har tidligere jobbet som kommunikasjonsrådgiver ved Institutt for samfunnsforskning. 

— En viktig grunn til at Johanne er tilsatt er å bistå meg i arbeidet med skriving av blant annet kronikker, foredrag og innlegg. Slik vil HiOA ytterligere kunne styrke sin synlighet og posisjon i omverdenen. Jeg ser fram til at Johanne starter og gleder meg til et viktig og flott samarbeid, skriver Nina Waaler i en kommentar til ansettelsen. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS