Leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Rune Keisuke Kosaka.

Vil ha handlingsplaner for økt mangfold og inkludering

Nytt år. Man må ha et arbeids- og studiemiljø der det blir slått hardt ned på grenseoverskridende adferd, skriver leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Rune Keisuke Kosaka.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som leder ved Norges neste universitet håper jeg selvsagt at kunnskapsministeren følger opp med satsninger innenfor vår faglige portefølje.

Det er et stort behov for et universitet med tydelig profesjonsvitenskapelig profil, og høy arbeidslivsrelevans. Med flere utdanninger under sterkt politisk press er det viktig at dette følges opp med midler for å kunne fylle oppgavene vi har blitt tildelt. HiOA har utdanninger som er helt nødvendige for å fylle velferdsstatens behov for høyt kvalifiserte profesjonsutøvere.

Man må ha et arbeids- og studiemiljø der det blir slått hardt ned på grenseoverskridende adferd.

Rune Keisuke Kosaka

På nasjonalt nivå er det et stort ønske om at man fra politisk hold støtter opp om og følger opp arbeidet med å skape trygge rammer for studenter og ansatte i akademia.

Man må ha et arbeids- og studiemiljø der det blir slått hardt ned på grenseoverskridende adferd. Jeg ønsker at man setter tydelige krav til alle utdanningsinstitusjonene om at det skal utarbeides handlingsplaner for økt mangfold og inkludering.

For at høyere utdanningssektor skal kunne fortsette å levere forskning og kandidater på høyt nivå er det viktig at man har et finansieringssystem som gjør det lett for institusjonene å følge opp sine egne langsiktige strategiske satsninger.
Fakta

Studentledernes ønsker for 2018

Khrono har invitert landets studentledere til å trekke fram viktige saker og ønsker for studentene i forkant av 2018.

Les alle innleggene, etter hvert som de publiseres, her:

Studentledernes ønsker.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS