CHATGPT
Kunstig intelligens slo studenter på eksamen
En britisk studie viser at «KI-studenter» får bedre resultater enn virkelige studenter på eksamen, uten at sensor merket forskjell.
En ny studie viser at «studenter», som i realiteten var kunstig intelligens, som tok eksamen på universitetet fikk bedre resultater enn de virkelige studentene, skriver BBC.
I tillegg ble den kunstige studenten ofte ikke oppdaget, viser studien. Forskere ved University of Reading skapte 33 kunstig intelligens-studenter, og brukte ChatGPT til å generere svar til eksamen for bachelor i psykologi.
En halv karakter over
I snitt fikk de kunstige studentene en halv karakter høyere enn de virkelige studentene. 94 prosent av ki-besvarelsene gled rett gjennom sensurprosessen. Ifølge forskerne i studien kan oppdagelsesraten på 6 prosent være for høyt.
— Vår forskning viser at det er viktig over hele verden å forstå hvordan kunstig intelligens vil påvirke integriteten til pedagogiske vurderinger, sier en av forskerne bak studien, førsteamanuensis Peter Scarfe, på nettsiden til universitetet.
Nye eksamensformer
Forskeren sier det ikke trenger bety at man går tilbake til fullstendig håndskrevne eksamener.
— Den globale utdanningssektoren må utvikles i møte med kunstig intelligens, mener Scarfe.
— Løsninger kan være å gå bort fra utdaterte ideer om vurdering, mot de ideene som er mer på linjene med ferdighetene studenter vil trenge i møte med arbeidsplassen. Det inkluderer bruk av kunstig intelligens, sier professor Etienne Roesch, som ledet studien sammen med Scarfe.
I Norge har debatten rast siden ChatGPT gjorde sitt inntog. Ekspertene har veid inn på hva som kjennetegner en ChatGPT-tekst. Studentene har fortalt hvordan de bruker kunstig intelligens. Én professor oppfordrer til å slutte helt med hjemmeoppgaver, fordi plagiatkontrollen ikke kan oppdage fusken.
Nyeste artikler
Venstre frykter at Norge havner på B-laget i forskning
— Det hadde vore ein draum å få Maria Toft som statsråd
Doktor først, verdensmester i jiu-jitsu etterpå
Stipendiat tapte rettssak, må betale 250.000 kroner
Menneskene først: Teknologiens sanne verdi ligger i å forstå virkelige problemer
Mest lest
Fem personer har sluttet på kort tid i prestisjeprosjekt
Bekymret over norske politikeres lave utdanning
Han underviser for tomme saler. Vil ha studentene tilbake på campus
Svindlerne fikk napp hos Sintef. 9 av 25 ga fra seg passord
Professor trekker seg i protest: —Kommer ikke til å være høflig og hyggelig mot Elon Musk