Vi er en studentforening rettet mot studenter i Oslo og Akershus med hovedsete på Universitetet i Oslo (UiO). Vi representerer kurdiske og ikke-kurdiske studenter ved høyere utdanningsinstitusjoner i Norge. Bildet er fra Blindern. Illustrasjonsfoto: Siri Øverland Eriksen
Vi er en studentforening rettet mot studenter i Oslo og Akershus med hovedsete på Universitetet i Oslo (UiO). Vi representerer kurdiske og ikke-kurdiske studenter ved høyere utdanningsinstitusjoner i Norge. Bildet er fra Blindern. Illustrasjonsfoto: Siri Øverland Eriksen

Uakseptabelt at Tyrkia skremmer kurdiske studenter i Norge

Studenter. Selv om vår studentorganisasjon er nøytral når det kommer til både partipolitikk, religion og livssyn, er vi blitt inkludert i den omstridte tyrkiske etterretningsrapporten, skriver medlemmer av Kurdisk studentforening.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kurdisk studentforening i Norge (KSFN) befinner seg i den samme situasjonen som vår søsterorganisasjon Kurdistan Student Union (KSU), som har uttalt seg om situasjonen i Khrono.

Selv om vår studentorganisasjon også er nøytral når det kommer til både partipolitikk, religion og livssyn, er vi blitt inkludert i den omstridte tyrkiske etterretningsrapporten. Her er vi på samme måte som KSU, blitt stemplet som «terrorister», eller «støttespillere for terror».

Vi er en studentforening rettet mot studenter i Oslo og Akershus med hovedsete på Universitetet i Oslo (UiO). Vi representerer kurdiske og ikke-kurdiske studenter ved høyere utdanningsinstitusjoner i Norge.

Vi vil gjøre det klart at vi tar sterkt avstand fra rapporten og den tyrkiske regjeringens forfølgelse av politiske ledere som Audun Lysbakken og Bjørnar Moxnes, og de 120 både enkeltpersoner og organisasjoner i Norge.

Foreningen vår har hovedsakelig hatt fokus på kurdisk kultur og identitet. Vi jobber og med å motivere kurdiske ungdommer til å ta høyere utdanning og vi støtter det kurdiske folkets kamp mot undertrykkelse i alle deler av Kurdistan. Som KSU nevner, er solidaritet viktig, og vi føler det er vår plikt å kreve at krigen stopper.

KSU fikk oss i KSFN til å innse at det ikke er mulig å tie i denne saken. I våre hoder kommer alltid ytringsfriheten først.

Det er helt uakseptabelt at Tyrkia legger lokk på, og skremmer kurdiske studenter og kurdiske «vennestudenter» i Norge.

Det at den tyrkiske ambassade avviser at de bedriver ulovlig overvåkning i Norge, men samtidig navngir 120 personer fra Norge i en rapport, både med tilknytning til PKK, men også 45 andre som knyttes til Gülen-bevegelsen, har ikke rot i virkeligheten.

Det merkelige er at KSU og KSFN i det hele tatt har blitt med i en slik rapport, og at våre medlemmer blir presset til taushet.

I Tyrkia er terskelen for å bli stemplet som terrorist av Erdogan er veldig lav. Derfor overrasker det oss ikke at aktive støttespillere for kurdere og den kurdiske saken i Tyrkia tvinges og presses til taushet. Men nå som dette eksporteres til andre land som Norge og resten av den demokratiske verden via tyrkiske diplomater, forventer vi at Norge og norske myndigheter iverksetter diplomatiske tiltak mot Tyrkia.

Det er viktig at Norge responderer på den tyrkiske terroren som prøver å undergrave de verdifulle verdiene det norske demokratiet er bygget på.

Vi håper at det ultranasjonalistiske systemet som dagens Tyrkia er bygget på, vil åpne seg for den virkelige verden. Kurderne og vår kultur og eksistens kan ikke slettes selv om de har prøvd veldig hardt i løpet av det siste århundret. En bør innse at kurderne har overlevd de hardeste tidene med undertrykkelse og fornektelse.

Vi håper at tyrkerne innser at det er tid for å forsone seg med kurderne og starte en evig fred. Krig tjener ingen av oss, det polariserer bare mer og mer, og det tar aldri slutt.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS