NSO-leder Mats Johansen Beldo under fremleggingen av opptakstallene 2017. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Hva legger vi i kvalitet?

Norsk studentorganisasjon svarer Senterpartiet og utfordrer resten av partiene til å si hva de mener om studiekvalitet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er godt å se at Senterpartiet og Norsk studentorganisasjon (NSO) begge er opptatt av hva som skaper bedre kvalitet i høyere utdanning.

NSO mener at debatten om internasjonalisering som et tiltak for kvalitetsheving i akademia er viktig å ta i forkant av valget. Vi er enig i argumentasjonen som trekker frem internasjonalisering som en kvalitetsindikator for norsk høyere utdanning og forskning. Hvilken form skal internasjonalisering ha? Røttingen vil ha større balanse av inn- og utreisende. Senterpartiet vil ikke la internasjonalisering gå utover regionale behov.

Hva mener de andre partiene, og hva legger vi egentlig i kvalitetsbegrepet?

NSO mener at vi må etterstrebe å tilby den beste utdanningen og forskningen. Alle fagmiljøer kan ikke være Nobelpris-miljøer, men det er viktig å ha store ambisjoner på vegne av studentene og de ansatte. Vi tror at undervisningen blir bedre av et samspill mellom norske akademiske tradisjoner og internasjonalisering. Det å etablere et sterke fagmiljøer er ikke i veien for å også utdanne de særegne regionale behovene, tvert imot. Det gjør oss alle klokere og mer rustet til å møte morgendagens behov samt verne om den egenverdien og rollen akademia har i dag. Vi tror at god utdanning kommer av undervisning som utfordrer studentene, som inkluderer oss i fagmiljøet og som prioriterer det å satse på god undervisning.

Det er nødvendig at norske universiteter og høgskoler kan bidra til samfunnet, og internasjonalisering er en essensiell del av det. Tross alt lever vi i en stadig mer globalisert verden, der vi er avhengig av hverandres kunnskap. Klimautfordringene og konflikter er ikke nasjonale problemer, men spørsmål som opptar en hel verden.

Til nå har vi snakket om inter-nasjonalisering. Nå håper vi ballen ruller videre

Mats Johansen Beldo

Kunnskap har en egenverdi som er legitimert i befolkningen, på ulike måter: utdannede kandidater har alle en rolle i samfunnet vårt, enten de er filosofer eller sykepleiere.

Vi syns det er bra at Anne Tingelstad Wøien og Senterpartiet bidrar i debatten om hva vi legger i studiekvalitet.

Til nå har vi snakket om internasjonalisering. Nå håper vi ballen ruller videre. Vi oppfordrer de andre partiene til å fortelle oss: hva legger dere i studiekvalitet?

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS