null Foto: Skjalg Bøhmer Vold
null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

NTNU-kvalitet godkjent

NTNUs system for kvalitetssikring av utdanningen godkjent.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NTNUs system for kvalitetssikring av utdanningen ble godkjent på NOKUTs styremøte 4. april. Godkjenningen kommer etter at NTNU har rettet opp manglene som ble avdekket i 2013, da universitetet ikke fikk godkjent systemet sitt.

— Det er bra at NTNU har tatt arbeidet med å rette opp manglene som ble avdekket i kvalitetsarbeidet sitt alvorlig, og laget et system som nå bør fungere godt, sier NOKUT-direktør Terje Mørland i en pressemelding.

— Jeg forventer at NTNU fortsetter arbeidet med kvalitetssystemet sitt, for å sikre at kvaliteten i utdanningen er så god som mulig, sier han.

NOKUT gjennomførte en evaluering av NTNUs system for kvalitetssikring av utdanningen i 2013. Da konkluderte en sakkyndig komité at systembeskrivelsen var mangelfull. Det som var dokumentert av systematisk kvalitetsarbeid var heller ikke tilstrekkelig til å kunne si at NTNU hadde et tilfredsstillende system for kvalitetssikring av utdanningen, beskriver NOKUT i pressemeldingen.

På bakgrunn av den sakkyndige komiteens evaluering, vedtok NOKUTs styre i april 2013 at systemet for kvalitetssikring av utdanningen ved NTNU hadde vesentlige mangler. NTNU ble gitt en frist på seks måneder til å videreutvikle systemet og dokumentere dette overfor NOKUT.

— Den nye evalueringen viser at NTNU er kommet langt i å utvikle en kvalitetskultur. Beskrivelsen av kvalitetssikringssystemet har tydelig angivelse av roller og ansvar, og studentene og ansatte er kjent med hva som kreves av dem. Det er dessuten gjort et betydelig arbeid av ledelsen, ansatte og studenter for å videreutvikle kvalitetssikringssystemet, konkluderer NOKUT.

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) hadde besøk av NOKUT i februar, sensuren faller i april/mai.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS