Prisdryss for høgskolen

Årets it-student, mottaker av LOs likestillingspris og årets allmenlærer har alle tilhold på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NITO (Norges Ingeniør og teknologiorganisasjon) kåret tirsdag kveld Simon Pettersen Nguyen til årets IT-student 2013 under Universum Awards.

Hovedstyremedlem Trond Smaavik i NITO har vært juryformann og i føge nito.no er han full av lov ord om årets vinner.

— Det er fint at NITO kan være med å gjøre stas på dyktige og engasjerte studenter. Årets jury har hatt mange gode kandidater å velge mellom, men vi kom enkelt til enighet om vinneren. Simon Pettersen Nguyen er faglig dyktig og har en god CV. I tillegg har hans sosiale engasjement og interesse for entreprenørskap vært viktig for at vi valgte han, sier Smaavik til nito.no. Juryen hadde 19 kvalifiserte nominerte.

Nguyen av stipendet har utviklet dataspill for autister, et arbeid som tangerer mellom IT og velferdsteknologi, to fagfelt NITO er svært interessert i.

Lærerpris til allmennlærer

Annette Iversen Aarflot ved Eiksmarka barneskole i Akershus har vunnet Det Norske Videnskaps-Akademis lærerpris for 2013, skriver bladet Utdanning. 

Aarflot er allmennlærer med fordypning i matematikk, naturfag og lese- og skriveopplæring. Prisen er på 50.000 kroner. 

Juryen framhevet at Aarflot har lagt ned en særlig innsats som lærer. Hennes brennende engasjement for matematikk og naturfag har fått elevene hennes til å undre seg over mye.

– Hvorfor syns vi forskjellige lyder er ekle? Jeg har hørt på opptakene til prosjektet som prisvinneren har gjennomført sammen med klassen sin i Forskningsrådets tiltak for barn og unge, som heter Nysgjerrigper, fortalte kunnskapsminister Kristin Halvorsen før hun skulle dele ut prisen, skriver Utdanning.

Halvorsen sa også at dette var sånne lærere hun ønsket seg flere av, lærere som er faglig sterke og engasjert i sine elever, både faglig og sosialt.

Aarflot er øvingslærer for lærerstudenter fra Høgskolen i Oslo og Akershus og veileder studentene mot å bli ferdige lærere. Det fremheves at hun har betydd noe helt spesielt når det gjelder å inspirere lærerstudentene til å velge naturfag som fordypningsfag.

Hedret med likestillingspris

HiOAs Inger Vagle og Ellen Møller har blitt tildelt LOs likestillingspris for deres innsats i prosjektet «Jenter i bil og elektro». Prisvinnerne Inger Vagle og Ellen Møller (deltid) er begge høgskolelektorer ved Institutt for yrkesfaglærerutdanning ved HiOA.

LOs Likestillingspris er blitt utdelt hvert fjerde år siden 1997. Den første prisen ble gitt til Gro Harlem Brundtland. Den har også gått til Anne-Cath Vestly, Rosemarie Køhn og Krisesentersekretariatet ved Tove Smådal.

— Årets vinnere finner sin rettmessige plass i denne rekken av sterke kvinner, sa Gerd Kristiansen under tildelingen på årets LO-kongress.

— Når vi i år gir denne prisen til dere, så er det ikke bare på grunn av innsatsen i dette prosjektet. Dere er begge to strålende eksempler på damer som har valgt utradisjonelt. Inger som elektroinstallatør og Ellen som biltekniker. Måtte dere fortsette å inspirere, skape utradisjonelle drømmer, også i fremtiden, sa Kristiansen ifølge LO-kongressens nettsider.

— Vi ble veldig glad og overrasket over å få denne prisen, sier en overveldet Inge Vagle til hioa.no.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS