Stiller som leder: Maya Sol Sørgård, som i dag leder Velferdstinget i Oslo og Akershus. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Maya Sol Sørgård: Vil bli leder i NSO

Landsmøte. Maya Sol Sørgård er den andre kandidaten som melder seg på i kampen om å bli ny leder i Norsk studentorganisasjon (NSO).

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nå to måneder til landsmøtet i Norsk studentorganisasjon (NSO). Der skal de blant annet bestemme hvem som skal lede organisasjonen det neste året.

Fakta

NSO-kandidater 2019:

Leder: Fam Karine Heer Aas

Leder: Maya Sol Sørgaard

Leder: Truls-Einar Johnsen

Nestleder: Vilde Henningsgård

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: ingen

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: ingen

Velferds- og likestillingsansvarlig: ingen

Internasjonalt ansvarlig: ingen

I januar meldte Fam Karine Heer Aas sitt lederkandidatur. Hun sitter i dag i arbeidsutvalget i organisasjonen, som velferds- og likestillingsansvarlig.

Får vi forbedret økonomien kan vi få orden på mye annet.

Maya Sol Sørgård

Nå melder også bodøværingen Maya Sol Sørgård seg på i kampen om ledervervet. Sørgård er i dag leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus og sitter i sentralstyret til NSO. 22-åringen har studert internasjonale relasjoner ved Nord universitet, og kommunikasjonsledelse ved Handelshøgskolen BI i Oslo. Hun er også folkevalgt for Arbeiderpartiet i Bodø bystyre.

Trives i lederrollen

Sørgård sier hun har tenkt på å stille lenge, og har gått flere runder med seg selv på hvilket verv i NSOs arbeidsutvalg hun vil passe best til.

— Jeg liker og er flink til å spille andre gode, ha oversikt og tilrettelegge, sier hun til Khrono.

— Jeg mestrer lederrollen, og det er som leder jeg vil kunne gjøre mest for studentene. Andre vil kunne gjøre en bedre jobb enn meg som spesifikke fagpersoner. Jeg trives med å se de store linjene, legger hun til.

Som leder av Velferdstinget representerer Sørgård i dag 25 institusjoner i Oslo og Akerhus. Dette mener hun gir henne en fordel.

— Jeg representerer jo både offentlige og private, med forskjellige interesser, prioriteringer, og utgangspunkt. Det er fin trening til et nasjonalt lederverv. I møte med politikere og andre interessenter er det også greit å ha noe erfaring fra partipolitikk, fordi jeg vet hvordan politikere tenker og hva som får dem til å lytte, sier Sørgård.

Fakta

Norsk studentorganisasjon

  • Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interresseorganiasjon som jobber for en bedring av studentenes rettigheter.
  • NSO ble til da Norsk studentunion (NSU) og Studentenes landsforbund (Stl) slo seg sammen i 2010.
  • Helgen 4. - 7. april avholder organisasjonen landsmøte i Tønsberg.
  • På landsmøtet skal de blant annet velge ny ledelse av organisasjonen.

— Du har også erfaring fra Elevorganisasjonen. Hvordan synes du NSO jobber, sammenlignet med dem?

— Ikke alle elever vet hva Elevorganisasjonen (EO) er og ikke alle studenter vet hva NSO er. EO er flinke til å engasjere både tillitsvalgte og medlemsmassen sin, og de er gode på å bygge opp mennesker. Her har NSO noe å gå på. Vi burde se medlemsmassen som en enda større ressurs, sier Sørgård.

Vil mobilisere bredt

Sørgård er enig i «studentkravet» og mener NSO særlig må fokusere på å få økt studiestøtten.

— Økonomi er roten til mye ondt. Får vi forbedret økonomien kan vi få orden på mye annet, inkludert helsesituasjonen for studentene, sier hun.

— Vi må ikke glemme SHoT-undersøkelsen. Vi må fortsette å jobbe for å få en stortingsmelding om studenthelse og få studenthelse inn som et faktisk begrep, legger hun til.

Sørgård sier at politikerne nå vet hva studentene krever og at det er på tide å mobilisere studenter og folket ordentlig. Hvis studentsakene blir folkekrav, er politikerne nødt til å handle.

— Personlig har jeg også lyst til å jobbe med å få studenter til å tenke karriere og hvordan vi kan knytte studenter tettere til arbeidsliv og næringsliv, sier Sørgård.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS