strømstøtteordning

Lånekassen har utbetalt 184 millioner kroner i strømstøtte

Etter at strømstøtteordningen for studenter ble klar, har 72.000 studenter søkt om stipendet.

Mange studenter har søkt om strømstøtte.
Publisert

Stipendet som nå er blitt vedtatt er en engangsutbetaling på 3000 kroner, og kommer i tillegg til regjeringens kompensasjonsordning for høye strømpriser som alle norske husholdninger får.

— Vi er opptatt av at det skal gå fort fra kundene søker om strømstipendet, til pengene er på konto. Pengene blir utbetalt i løpet et par dager etter at avtalen er signert, sier Morten Rosenkvist, administrerende direktør i Lånekassen i en pressemelding.

72.000 har søkt om penger

21. januar ble regjeringspartiene og SV enige om en ny krisepakke for strøm- og koronatiltak som også omfatter studenter. Regjeringens opprinnelige forslag var 40/60 ordning, hvor 40 prosent ble gitt ut som lån og 60 prosent som stipend.

Leder for Norsk Studentorganisasjon (NSO), Tuva Todnem Lund uttalte i starten av januar at det var viktig å få utbetalt stipendet så fort som mulig. Da hadde ordningen vært lovet i en måneds tid.

— Dette kommer samtidig som mye annet: flere er permittert fra jobbene sine, flere av de nye studentene har hatt større vansker enn vanlig med å komme seg inn på boligmarkedet, og vi (som alle andre) bruker mer strøm på hjemmekontor, sa Lund den gang.

Ordningen virker å ha slått an. Så langt har lånekassen utbetalt 184 millioner kroner. Av de 220.000 som har fått e-post om muligheten for å søke strømstipend, har 72.000 søkt.

For å ha rett til stipendet må studentene være over 18 år, borteboere, motta støtte fra Lånekassen våren 2022, og betale strømutgifter i samme periode. Deltidsstudenter og studenter som eier egen bolig kan også søke.

— Alle som har rett på stipendet og søker, får innvilget pengene, skriver Lånekassen i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS