To nye søkere på tampen

50 søkere til to stillinger som toppdirektører ved Høgskolen i Oslo og Akershus er blitt til 52. De to siste er hemmelige. Tilsetting skal etter planen skje 13.januar.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden november 2015 har tilsettingsprosessen av to nye administrative toppsjefer ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) pågått. I disse dager sitter rektor Curt Rice (bildet under) og skriver på innstilling til høgskolestyret som skal møtes i en time 13.januar, der eneste sak er behandling av tilsetting av to direktører.

De to direktørene det eventuelt er snakk om skal ha hver sin plass som i rektor Curt Rice’ ledergruppe.

Den ene som direktør for organisasjons og virksomhetsstyring og den andre som direktør for teknologi og infrastruktur.

15 kvinner og over dobbelt så mange menn ønsket seg de to øverste direktørstillingene ved Høgskolen i Oslo og Akershus da Khrono skrev om saken første gang 8.desember. Søknadfristen for begge stillingene gikk ut 22.november.

To nye før jul

Omlag en uke før jul, 15.desember, ble ytterligere to mannlige søkere lagt til lista over dem som har søkt stillingen som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring. Begge to er unntatt offentlighet.

Da Khrono først skrev om saken var det tilsammen kommet 50 søkere, nå er de altså blitt 52, og ifølge HR-avdelingen har ingen trukket søknadene sine. 

Les også: 50 vil bli direktører på HiOA

Av de 50 som hadde søkt var det 28 søkere til direktør for organisasjon og virksomhetsstyring og 22 søkere til stillingen som direktør for teknologi og infrastruktur  ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Nå er altså tallene 30-22. Tilsammen fire av de 30 søkerne til stillingen som organisasjonsdirektør er hemmelige. 

Hotelldirektør og HBV-direktør

Av de offentlige søkerne til denne stillingen er blant andre direktør ved Hotel Continental, Karin E. Holme, høgskoledirektør ved Høgskolen Buskerud/Vestfold, Kai Mjøsund, nylig avgåtte DOGA-direktør Patrick Tepfers, direktør ved Det Norske Vitenskaps-akademi, Øystein Sørensen og avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet, Jorunn Holen. 

Det er nå 11 kvinner og 19 menn har søkt stillingen, som selv om den ikke direkte erstatter tidligere høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø, så er det ihvertfall lønnsmidlene fra hennes stilling som er satt av til formålet.

Én intern søker

Stillingen som direktør for teknologi og infrastruktur, med hovedansvar for eiendom, SDI og IT har 22 søkere, fire kvinner og 18 menn. Stillingen er en litt omgjort og mindre variant av den stillingen som assisterende høgskoledirektør, Torbjørn Eeg Larsen hadde fram til 1.august i år. Både Wedø og Larsen sluttet samme dag. Wedø fordi hun i utgangspunktet hadde organisert bort sin egen stilling og Larsen fordi han fikk jobb som IKT-direktør i Nav.

Eiendomsdirektør Mariann Hole har vært konstituert i begge stillingene i tillegg til at hun har beholdt sitt eget direktørområde for eiendom. Hole er den eneste offisielle interne søkeren til stillingen som direktør for teknologi og infrastruktur. 

Fulltallig ledergrupper

Når disse to direktørene blir tilsatt skal rekrutteringen til rektor Rice’ ledergruppe være ferdig.

I slutten av oktober ble det tilsatt to nye dekaner, toppledere ved fakultetene for helsefag og samfunnsfag som ennå ikke har tiltrådt. Planen er at Gro Jamtvedt (helsefag) og Ann-Helén Bay (samfunnsfag) skal tiltre 1.februar.

De to kommer fra henholdsvis Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten og Institutt for samfunnsforskning.

Les også: Får to nye kvinner i ledelsen

Styremøte 13.januar

På siste møte før jul ble høgskolestyret enige om at de skulle bruke en time til å behandle saken om en eventuell tilsetting av de to toppsjefene, kl 0900 13.januar. Det ekstraordinære styremøtet skal etter planen finne sted på Universitetet i Oslo før de skal inn til styreseminar med Kunnskapsdepartementet, sammen med resten av styrene i universitets- og høgskolenorge.

Rektor Curt Rice ønsker ikke å kommentere tilsettingssaker før styret har behandlet dem, og vil verken bekrefte eller avkrefte at det kommer til å skje noen tilsettinger på det bebudede styremøtet. Han bekrefter at han skriver på en innstilling til styret og at det skal være et ekstraordinært styremøte den 13.januar.

Tilsettingssaker behandles bak lukkede dører i styret som vanlig. HiOA har også en praksis på å unnta innstillinger fra offentligheten. 

I tillegg til at rektor Curt Rice og prosjektleder Ann Christel Johnsgaard har vært kontaktpersoner til søkerne, bistår også hodejegerfirmaet Experis HiOA i rekrutteringsprosessen. 

Les også: 

  

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS