— Jeg gleder meg til å jobbe i en av Norges viktigste kunnskapsinstitusjoner, og bidra i det spennende arbeidet med HiOAs rettmessige plass i det norske og det internasjonale FoU-landskapet, sier Kristin Sverdrup. Foto: Privat
— Jeg gleder meg til å jobbe i en av Norges viktigste kunnskapsinstitusjoner, og bidra i det spennende arbeidet med HiOAs rettmessige plass i det norske og det internasjonale FoU-landskapet, sier Kristin Sverdrup. Foto: Privat

Kristin Sverdrup blir ny forskningsdirektør på HiOA

Kristin Sverdup går fra diplomatiet til akademia og blir den femte forskningsdirektøren ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristin Sverdrup (49) er norsk diplomat, cand.polit, og har jobbet i utenrikstjenesten fra 2002, sist som ambassadør i Khartoum i Sudan. Hun har også fire år bak seg som  leder av Financial Mechanism Office/EFTA i Brussel 2008-12, ifølge Store norske leksikon.

Fra UD til HiOA

Nå går hun fra stilling som seniorrådgiver i næringspolitisk seksjon i Utenriksdepartementet og til stillingen som forskningsdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Gjennom 25 år har hun jobbet i ulike stillinger for å fremme kunnskapens og forskningssamarbeidets plass innenfor ulike politikkområder, særlig utenriks-, sikkerhets- og utviklingspolitikken, heter det i en nyhetsmelding på høgskolens intranettsider.

— Jeg gleder meg til å jobbe i en av Norges viktigste kunnskapsinstitusjoner, og bidra i det spennende arbeidet med HiOAs rettmessige plass i det norske og det internasjonale FoU-landskapet, sier Kristin Sverdrup ifølge samme melding.

Jeg har alltid vært en forkjemper for kunnskaps-nasjonen Norge og har jobbet mye med dette både i stats-forvaltningen og i utenriks-tjenesten.

Kristin Sverdrup

Et steg ned?

— Gratulerer med ny jobb. Hvorfor har du søkt deg til HiOA?

— Jeg har alltid vært en forkjemper for kunnskapsnasjonen Norge og har jobbet mye med dette både i statsforvaltningen og i utenrikstjenesten. Internasjonalisering er viktig for universitets- og høgskolesektoren framover, ikke bare i forhold til EU, men også bilaterale avtaler med enkeltland, sier hun, og så synes jeg jo osloområdet er et fint sted å være.

— For noen kan det virke som om du tar et steg ned nå fra diplomatiet til akademia? 

— Det er ikke et steg ned i forhold til å skulle jobbe i Oslo, og det vil jeg. Og så synes jeg det er bra at departementer, høgskoler og universiteter kan utveksle både folk og erfaringer, at man bytter litt arbeidsplasser. Det burde gjøres begge veier, sier hun.

FNs bærekraftmål

— For et høykostland som Norge er kunnskap nøkkelen. FoU, omstilling og innovasjon er en forutsetning for fremtidig verdiskapning i Norge, samtidig som vi har et ansvar for å bidra til kunnskap for å løse globale utfordringer og støtte Norges innsats for FNs bærekraftsmål som ble vedtatt i fjor, sier den påtroppende forskningsdirektøren til HiOAs intranett.

Sverdrup var en av 24 søkere og sto på den offentlige søkerlisten. Hun overtar etter Anne Ullmann som har fungert som forskningsdirektør siden i fjor, etter at Morten Irgens forlot stillingen da han fikk jobben som prorektor for FoU.

Ingen av de tidligere forskningsdirektørene ved landets største høgskole har sittet mer enn to år i stillingen. Nåværende direktør i NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning), Sveinung Skule, hadde jobben i 2008 og 2009, før han overlot stafettpinnen til nåværende direktør ved Lillehammer museum, Jostein Skurdal.

Skurdal sluttet også etter to år og ble etterfulgt av Christen Krogh, som sluttet for å bli avdelingsdirektør i  Forskningsrådet. Irgens overtok etter Krogh i 2014.

Les også: 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS