Rektor Curt Rice er strålende fornøyd med 50 søkere til stillingene som hans nye direktører.

50 vil bli direktører på HiOA

15 kvinner og over dobbelt så mange menn ønsker seg de to øverste direktørstillingene ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av de 50 er det 28 søkere til direktør for organisasjon og virksomhetsstyring, 22 søkere til stillingen som direktør for teknologi og infrastruktur  ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Direktør ved Hotel Continental, Karin E. Holme, høgskoledirektør ved Høgskolen Buskerud/Vestfold, Kai Mjøsund, nylig avgåtte DOGA-direktør Patrick Tepfers, direktør ved Det Norske Vitenskaps-akademi, Øystein Sørensen og avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet, Jorunn Holen, er bare noen av de 28 søkerne som har søkt og viser åpen interesse for stillingen som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring.

11 kvinner og 17 menn

Ane Stray-Pedersen om er avdelingsdirektør for HR/OU i Næringsdepartementet, spesialrådgiver i Forskningsrådet, Erna Wenche Østrem og administrativ leder ved Institutt for medier og kommunikasjon på Universitetet i Oslo, Maren Kristine Moen står også på søkerlista til den samme direktørjobben.

11 kvinner og 17 menn har søkt stillingen som selv om den ikke direkte erstatter tidligere høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø, så er det ihvertfall lønnsmidlene fra hennes stilling som er satt av til formålet. 

Dette er jo helt fantastisk og viser at HiOA er en attraktiv arbeidsgiver og at det er mange som ønsker å bidra inn i en stor og viktig arbeids-prosess.

Curt Rice

Rektor Rice smiler

HiOA-rektor Curt Rice smiler fra øre til øre etter at hele 50 personer har søkt de to ledige direktørstillingene som begge skal bli en del av ledergruppen hans. To av dem - en kvinne og en mann - er konfidensielle søkere. 

Etter at høgskolestyret tidligere i høst sa ja til rektor Rice’ ønske om to direktører på topp i administrasjonen, lyste man ut direktør for organisasjon og virksomhetsstyring (med overordna ansvar for HR, kommunikasjon, HMS og økonomi) og direktør for teknologi og infrastruktur (med hovedansvar for eiendom, SDI - høgskolens seksjon for dokumentasjon og arkiv og IT-avdelingen).

Samtlige fakulteter sa i sine høringsuttalelser at de mente det burde være tilstrekkelig med èn sentral direktør ved høgskolen.

Begge stillingene skal ha fagdirektører under seg, som kommunikasjonsdirektør, HR-direktør, økonomidirektør, IT-direktør og eiendomsdirektør f.eks. 

Se også: Stillingsbeskrivelse for begge direktørjobbene her

Rice: Helt fantastisk

— Dette er jo helt fantastisk og viser at HiOA er en attraktiv arbeidsgiver og at det er mange som ønsker å bidra inn i en stor og viktig arbeidsprosess, sier rektor Rice til Khrono. 

— Og det er mange interessante og godt kvalifiserte søkere, legger han til om stillingene som ble lyst ut under overskriftene «Strategisk endringsleder til Norges neste universitet» (dir. for org. og virksomhetsstyring) og «Fremtidsrettet endringsleder til Norges neste universitet».  Begge stillingene krever minimum masterutdanning, mens det bare er til direktøren for organisasjon og virksomhetsstyring at det stilles krav om erfaring fra universitets- og høgskolesektoren. 

22 søkere vil bli teknologidirektør

Stillingen som direktør for teknologi og infrastruktur, med hovedansvar for eiendom, SDI og IT har 22 søkere, fire kvinner og 18 menn. Stillingen er en litt omgjort og mindre variant av den stillingen som assisterende høgskoledirektør, Torbjørn Eeg Larsen hadde fram til 1.august i år.

Samme dag som Curt Rice og det nye rektoratet tiltrådte, sluttet Larsen ved HiOA og begynte som IKT-direktør i NAV. Høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø sluttet også samme dag for å begynne som adm.dir i Sykehusbygg med hovedkontor i Trondheim.  

Nytilsatte rektor Curt Rice måtte dermed starte i jobben som øverste faglig og administrativ leder i en ny organisasjonsmodell og for en enhetlig ledelse uten at permanente direktører var på plass. 

HiOA-direktør Hole søker

HiOAs eiendomsdirektør, Mariann Hole (bildet over) er siden i høst konstituert i rollene til det som skal utgjøre begge direktørstillingene, samtidig som hun fortsatt har sin egen jobb som eiendomsdirektør.

Der hun har blant annet hatt ansvaret for og gjennomført et større campusutviklingsprosjekt, samt forhandlet fram avtaler om overtakelse av det gamle bygget etter Forskningsrådet i Stensberggata og sørget for avtalen om at HiOA kan overta Riksrevisjonens bygg i Pilestredet 42 da revisjonen flytter ut i 2017. 

Les også: Hole forvandler HiOA

Hole er også en av 22 søkere til stillingen som direktør for teknologi og infrastruktur, og den eneste interne søker av 50, med forbehold om at de to konfidensielle søkerne ikke er interne.  

Sykehuspartner og Forsvarsbygg

Hole konkurrerer om stillingen med blant andre enhetsleder i Sykehuspartner, Kjetil Skinlo, seksjonssjef for IKT i Forsvarsbygg, Ingvild Skaufel, IKT- og utviklingssjef i Intergrerings- og mangfoldsdirektoratet, Guri Kvesetberget samt underdirektør og beredskapssjef i Riksarkivet, Jonette Øyen.

Øyen er tidligere mangeårig journalist i NRK og har også hatt en rekke kommuniksasjonsstillinger. 

Tilsetting i januar

Felles for søkerlistene til begge stillingene er også at det er flere ingeniører og folk med bakgrunn fra privat konsulentvirksomhet, bedriftsrådgivning, oljebransjen og annen konjunkturutsatt virksomhet. 

Høgskolestyret skal tilsette direktørene i sitt møte i slutten av januar.  I tillegg til at rektor Curt Rice og prosjektleder Ann Christel Johnsgaard har vært kontaktpersoner til søkerne, bistår også hodejegerfirmaet Experis i rekrutteringsprosessen. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS