Eneste interne søker til instituttlederstillingen ved journalistikk- og medieutdanningen ved HiOA: professor Steen Steensen.
Eneste interne søker til instituttlederstillingen ved journalistikk- og medieutdanningen ved HiOA: professor Steen Steensen.

Bare menn vil lede journalistutdanning

Det er bare fire søkere til jobben som leder for Institutt for journalistikk og mediefag på Høgskolen i Oslo og Akershus. Alle er menn og professor Steen Steensen er en av dem.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Institutt for journalistikk og mediefag ved HiOA trenger ny leder når Anne Fogts åremål går ut i mars 2016.

Les også:

Steen Steensen, professor ved journalistudanningen er en av søkerne og den eneste interne. Han har vært ansatt ved høgskolen siden 2003 . Før det var han blant annet featurejournalist i VG samt journalist i Agderposten og Lofotposten.

— Hvorfor vil du bli instituttleder?

— Dette er en viktig jobb og jeg ser på det som en stor utfordring. Jeg har lyst til å være med å forme utdanningen i framtida med tanke på digitalisering, blant annet, sier Steensen i en kommentar. Han fikk opprykk som professor tidligere i år.

— Betyr det at du mener at journalistutdanningen ikke har kommet langt nok på dette området?

— Vi har ikke kommet langt nok, men er jo i en prosess. Det er ikke slik at ingen har tenkt på digitalisering her, men så skal omleggingen av utdanningen gjennomføres også, sier Steensen. Instituttet har noen av de mestpubliserende forskerne på høgskolen. Og Steen er også opptatt av forskningen ved instituttet: 

— Det er viktig å sørge for at forskning og undervisning er relevant og forholder seg til utviklingen i bransjen. Jeg vil at hele instituttet skal være preget av dette og være i tett dialog med bransjen, sier Steensen. 

Få søkere

En av de andre søkerne er Dag Nordbotten Kristoffersen (52), som siden 2010 vært Stortingets prosjektleder for feiringen av Grunnlovens 200-årsjubileum i 2014.  Han har tidligere vært faglig leder og høgskolelektor ved Senter for journalistikk ved Høgskolen i Bodø. Der hadde han i tillegg til å være senterleder/faglig leder et særlig ansvar for undervisning i fjernsynsjournalistikk.

Kristoffersen har også vært informasjonsdirektør i Vestfold fylkeskommune, politisk redaktør i Tønsbergs Blad, prosjektredaktør i Orkla Media, og ansvarlig redaktør i Laagendalsposten og Gjengangeren.

Kristoffersen ønsker ikke å kommentere søknaden sin, men bekrefter at han står på søkerlista. 

Også 29-årige Manuel Bernando Abrodos har søkt. Han står oppført med yrket ringevikar, lærer i spansk.

Det er bare tre søkere som har sitt navn på søkerlista. i tillegg er det en konfidensiell mannlig søker.

Flertall kvinner i ledergruppa

Dekan ved Fakultet for samfunnsfag, Dag Jenssen, skulle gjerne sett at det var flere søkere til stillingen. 

— Men jeg er veldig glad for de som har søkt, sier han. 

— Det er bare mannlige søkere? 

— I ledergruppen ved fakultetet er det flertall kvinner så jeg er ikke så opptatt av det i denne omgang, sier Jenssen, som sier at de ennå ikke har tatt stilling til om stillingen eventuelt skal lyses ut på nytt. 

Før sommeren ble de andre fire instituttlederne ved Fakultet for samfunnsfag ansatt. Trine Ellekjær fikk fornyet tillit som leder for det som nå heter Handelshøyskolen HiOA,  Nicole Hennum ble ansatt som leder ved Institutt for sosialfag, Tor Arne Dahl ved Institutt for arkiv, bibliotek og informasjonsfag og Anita Schjølset ved Institutt for offentlig administrasjon og velferdsfag.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS