Statsminister Erna Solberg i gravemaskinen på tomta for det nye livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo. Foto: Terje Heiestad/UiO

Erna satte spaden i jorda for det nye livsvitenskapsbygget i Oslo

Spadetak. Statsministeren satt bak spakene da Universitetet i Oslo markerte starten på byggingen av livsvitenskapsbygget til 6,8 milliarder kroner.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppføringen av det som ifølge Universitetet i Oslo skal bli Norges største universitetsbygg, til den nette sum av 6,8 milliarder kroner, er i gang. På Gaustadbekken i Oslo satte statsminister Erna Solberg seg i gravemaskinen i dag, og tok et litt nølende — men det første — spadetak.

Livsvitenskapsbygget skal samle universitetets satsing på livsvitenskap, på helse og miljø, og omtales av rektor Svein Stølen som en ny tidsalder.

— Vi bygger et bygg som vil representere enn ny tidsalder for UiO og for vårt samspill med samfunnet. Regjeringens investering forplikter. Derfor er UiO:Livsvitenskap den største og viktigste satsingen ved Universitetet i Oslo, sa rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, i en pressemelding tidligere i dag.

Byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg (t.v.), Iselin Nybø og rektor Svein Stølen. Foto: Terje Heiestad/UiO

— Forskning innen livsvitenskap bidrar til at vi får bedre behandling av kreftsykdommer, nevrologiske lidelser, demens og immunsykdommer – for bare å nevne noen eksempler. Når det nye bygget står ferdig, skrus satsingen på livsvitenskap opp flere hakk. Nybygget vil bli et nav for livsvitenskapsforskning både på Østlandet, nasjonalt og for internasjonalt forskningssamarbeid, sa statsminister Erna Solberg under lanseringen.

— Livsvitenskapsbygget skal fremme omstilling og vekst, og det vil huse det beste og mest moderne utstyret som kreves for å drive forskning i verdensklasse. Det skal bidra til å utvikle et ledende tverrfaglig fagmiljø for forskning, utdanning og innovasjon i livsvitenskap. Og det skal sikre Norge internasjonal konkurransekraft på dette feltet, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø på fredagens markering.

Bygget er tenkt å stå ferdig i 2023.

Slik skal bygget se ut når det er klart. Foto: UiO
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS