NSO-Landsmøte

Maika Marie Godal Dam (25) blir Norges mektigste student

— Føles litt uvirkelig, sier den nyvalgte NSO-lederen.

Maika Marie Godal Dam er valgt som ny leder av NSO. Hun vant over motkandidat Bjørn Olav Østeby.
Publisert Oppdatert

Tønsberg (Khrono): Norsk studentorganisasjon (NSO) sitt landsmøte valgte i dag Maika Marie Godal Dam (25) som ny leder av organisasjonen. Hun tar dermed over rollen som Norges mektigste student, og kommer til å representere over 250.000 studenter det kommende året.

Bjørn Olav Østeby stilte også til vervet.

Ifølge sittende leder, Tuva Todnem Lund, vil organisasjonen være i gode hender. Dette sier hun om sin arvtager:

— Fenomenal, framoverlent, kompetent og dyktig! Organisasjonen kan glede seg.

Vil jobbe med de store sakene

Khrono fikk noen ord med Maika Godal Dam minutter etter resultatet var klart:

— Gratulerer! Hvordan føles dette?

— Det føles litt uvirkelig hvis jeg skal være helt ærlig. Dette er en stor oppgave, som jeg ser veldig fram til å ta fatt på. Jeg er veldig spent på hvem jeg får med meg på laget, sier hun.

— Tenker du at du har en ekstra utfordring i år med å få organisasjonen ut av en slags pandemi-dvale?

— Ja, vi skal virkelig jobbe med å løfte organisasjonen og engasjementet ut av dvalen, og få til en aktiv studentbevegelse som kan jobbe med å inkludere flere, og få med flere nye studenter. Jeg håper også det kommer mange nye ideer og innspill på politikken vår, når vi skal bygge opp bevegelsen litt på nytt, sier hun.

— Hva gleder du deg mest til å jobbe med?

— Jeg gleder meg veldig til å jobbe for gjennomslag på de store sakene for norsk studentbevegelse. Det som gjelder for oss alle – på tvers av institusjoner.

— Og hva er det?

— Vi må få økt studiestøtten, og jobbe for flere studentboliger. Vi skal fortsette å jobbe for å sikre kvalitet i både utdanning og forskning, og vi skal jobbe for å sikre et godt læringsmiljø for alle studenter.

Har imponert valgkomiteen

Valgkomiteen innstilte tidligere denne våren enstemmig nettopp Maika Marie Godal Dam som leder. Hun er i dag leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus og sitter i NSOs sentralstyre. Hun har tidligere studert og vært engasjert ved Universitetet i Bergen.

Godal Dam var også folkevalgt for Arbeiderpartiet fra 2015 til 2019 i Bydel Bjerke i Oslo.

Valgkomiteen skrev i sin innstilling at «Maika har imponert valgkomiteen med sin politisk strategisk forståelse, tillitsfulle vesen, fenomenale formidlingsevne og forståelse for ledervervet».

Maika Marie Godal Dam er barnebarnet til Bjørn Tore Godal og Sissel Rønbeck, begge to profilerte politikere for Arbeiderpartiet. Godal var både handels- forsvars- og utenriksminister for Arbeiderpartiet på 1990-2000-tallet. Og hennes mormor Rønbeck var den gang Norges yngste statsråd da hun i 1979, i en alder av 29, ble forbruker- og administrasjonsminister. Rønbeck har også vært miljøvernminister og hatt en rekke verv i Arbeiderpartiet.

Maikas mor, Anne Marit Godal har hatt og har flere lokalpolitiske verv i Arbeiderpartiet. Hun er også kjent som redaktør og daglig leder og var leder da redningsoperasjonene for Store norske leksikon pågikk fra 2011-2016.

Dagens studenter viktigst

Under fredagens lederdebatt trakk Godal Dam fram tre fanesaker: Studentenes økonomi, fremtidsretta forskning og likestilling i akademia.

Godal Dam er også tydelig på at hun anser dagens studenter som eksperter på studenttilværelsen, ikke fortidens studenter.

— Vi skal gi de studentene en stemme opp mot de menneskene som har makt til å ta avgjørelser, sa Godal Dam til Khrono i forkant av landsmøtet.

Arbeidsutvalget

Arbeidsutvalget er NSOs ledergruppe og jobber på fulltid fra Oslo for studentene. Disse ble valgt:

Nestleder: Simen Oftedahl

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Ina Maria Finnerud

Fag og læringsmiljøansvarlig: Jørgen Valseth

Velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig: Maya Katrin Skjeldal

Internasjonalt ansvarlig: Bjørn Olav ØstebyPowered by Labrador CMS