Marianne Aasen, Arbeiderpartiet Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Spør Isaksen om CRIStin

Spørsmål om databasen for forskning, CRIStin, havner påbordet til Isaksen. Marianne Aasen (Ap) vil vite hva ansvarlig statsråd vil gjøre med uttalt misnøye.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortingsrepresentant og medlem av utdanningskomiteen, Marianne Aasen, Ap, (bildet under) har sendt spørsmål til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens.

Spørsmålet han har fått er:

— Mener statsråden at det er nødvendig med en evaluering av databasen  CRIStin, og hva er statsrådens syn på denne form for teknologisk infrastruktur? 

Trekker fram misnøye

Marianne Aasen har fått med seg at Universitets- og høyskolerådet (UH-rådet) ønsker en evaluering av  databasen.

Les også: Krev evaluering av databasen CRIStin

— Det er omfattende misnøye blant institusjonene som bruker CRIStin, i følge leder av UH-rådet, professor Vidar L. Haanes. 

Aasen trekker også fram at datasystemet for registrering av forskningsresultater ennå ikke har blitt lasta inn på en ny  teknologisk plattform, slik det ble lovet da CRIStin ble lansert i 2010. 

I sin begrunnelse skriver Aasen blant annet:

«Utviklingen av informasjonsteknologi er en av driverne i økonomien og samfunnsutviklingen. Det gir store muligheter også for norske forskningsinstitusjoner. Skal norske miljøer klare å hevde seg også internasjonalt, må digital infrastruktur og nasjonale støttefunksjoner, som CRIStin er, være oppdatert og velfungerende.»

— Hemsko i internasjonal konkurranse?

Aasen peker på at et dårlig system vil hemme forskerne i sitt daglige virke, og kan være en hemsko i den internasjonale konkurransen forskerne kjenner på og blir oppfordret til å hevde seg i. 

— Derfor er det problematisk når flere peker på at dette systemet fortsatt har flere sentrale utfordringer, sier Aasen og trekker fram følgende uttalelse fra styreleder i CRIStin, Curt Rice:

«det må vera opp til eigaren vår korleis CRIStin skal styrast». 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS