norce-toppene

Marianne Marthinsen ny styreleder i Norce-konsernet

Norce får en politisk tungvekter inn på toppen. Tidligere stortingsrepresentant Marianne Marthinsen overtar styreledervervet.

Marianne Marthinsen overtar vervet som styreleder i Norce-konsernet.
Publisert Oppdatert

Marthinsen (42) er direktør i Finans Norge og har en karriere bak seg som stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet der hun blant annet var finanspolitisk talsperson.

Klar organisasjon

— Norce har på veldig kort tid blitt en tung aktør i Forsknings-Norge med store ambisjoner, stor bredde i forskningen og en veldig spennende sammensetning av eiere. Etter å ha brukt en del tid på etablering og reorganisering, fremstår organisasjonen som klar for å posisjonere seg enda sterkere både nasjonalt og i Europa. Det synes jeg det er morsomt å få lov til å bli en del av. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt, sier Marthinsen i en pressemelding fra Norce.

Marthinsen tar over roret etter Robert Bjerknes. Han rykket opp fra nestledervervet da styreleder Tore Ulstein valgte å hoppe over til konkurrenten Sintef i vår. Det har likevel ligget i kortene at Bjerknes skulle være styreleder inntil konsernet fant en annen avløser.

Må finne ny sjef

En av de aller første og viktigste oppgavene blir arbeidet med å rekruttere ny konsernsjef. Tidligere toppsjef Kristin Wallevik valgte å si opp sin stilling etter det hun kalte «dypt urimelig medieomtale».

— Jeg vet at det er mange som synes at dette er en trist sak. Samtidig er det mitt klare inntrykk at Norce er godt rigget, og at det er et stort ønske om å komme raskt videre og fortsette å jobbe for å utvikle Norce. Det håper jeg at jeg kan bidra til. Det aller viktigste på kort sikt blir å få til en god rekrutteringsprosess, sier Marianne Marthinsen i pressemeldingen.

Kjenner instituttene

Marianne Marthinsen ble innvalgt på Stortinget fra Oslo i 2005 og gjenvalgt i 2009, 2013 og 2017, og har i dag flere styreverv.

— Vi er svært glade for å få Marianne Marthinsen om bord, og ser frem til å samarbeide med henne, sier fungerende konsernsjef Thor Arne Håverstad i NORCE i pressemeldingen.

Norce-konsernet skriver videre at Marthinsen i størst grad kjenner instituttsektoren fra rollen som politiker.

— Hovedsakelig på to måter: Som ansvarlig for sektorens rammevilkår og som mottaker av kunnskap fra forskningsinstituttene. Det er en sektor jeg alltid har hatt stor interesse for. På Stortinget jobbet jeg for eksempel en god del med virkemiddelapparatet og barrierer for kommersialisering, sier Marthinsen.

Ydmyk

Norce-konsernet teller i dag 750 ansatte som er fordelt på 10 ulike byer i Norge.

Forskningsinstituttet har omfattende aktivitet innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi.

— Mitt ønske er å bidra til å løfte det strategiske og politiske arbeidet i styret. Samtidig vil rollen kreve at jeg lærer sektoren å kjenne fra innsiden, og det vil nok kreve både tid og ydmykhet fra min side, sier den nye styrelederen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS