Innlandet-rektor, Kathrine Skretting, mener fortsatt masterprogrammet i idrett og psykologi er en god idé, men sier det kreves mye for å komme i mål. Foto: Henriette Dæhli

Master på Innlandet utsatt på ubestemt tid

Etter avslag for andre gang er et nytt masterstudium på Høgskolen i Innlandet utsatt på ubestemt tid, på grunn av «ganske alvorlige innvendinger».

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at ekspertutvalget til Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) ikke godkjente en tverrfaglig master i idrett og psykologi for andre gang i juni, valgte Høgskolen i Innlandet (Inn) å trekke søknaden sin. Nå er søknaden utsatt på ubestemt tid.

— Det var ingen vits i å fremme søknaden for Nokut-styret når ekspertutvalget ikke godkjente innholdet, forklarer rektor på Høgskolen i Innlandet, Kathrine Skretting.

— Vil dere prøve på nytt å få utdanningen godkjent?

— Vi må tenke på det mer på sikt. Vi synes fortsatt programmet er en god idé, men det er en internasjonal evaluering som peker på flere svakheter, blant annet må forskningsaktiviteten styrkes. Det er altså ikke raske løsninger vi snakker om, svarer hun.

Lærerik prosess

Denne fag-kombinasjonen utgjør et spennende og framtidsrettet felt, vi må bare jobbe med det på andre måter enn å tilby det som en master akkurat nå.

Kathrine Skretting

Skretting sier til Khrono at masteren i Applied Sports, Exercise and Performance Psychology er planlagt i samarbeid med «et godt engelsk universitet», Greenwich University, men at det er det tverrfaglige mellom idrett og psykologi byr på utfordringer.

— Å få søkere på programmet med høy faglig standard både innen idrett og psykologi er utfordrende. Søkerne vil oftest ha lavere grads utdanning enten i sport eller psykologi. At det britiske psykologiforbundet uttalte til NOKUT-komiteen at utdanningen antakeligvis ikke ville bli godkjent hos dem medfører et betydelig problem for denne mastergraden.

I tillegg kritiseres kompetansen og forskningsaktiviteten i fagmiljøet.

— Vi er ikke i en ressurssituasjon der vi kan prioritere nyansettelser for å bøte på disse manglene, sier Skretting, og legger til:

— Selv om det har kommet ganske alvorlige innvendinger, så har det vært veldig lærerikt å få rapporten fra ekspertutvalget. Denne fagkombinasjonen utgjør et spennende og framtidsrettet felt, vi må bare jobbe med det på andre måter enn å tilby det som en master akkurat nå.

Usikkerhet om sertifisering

Seksjonssjef Helén Sofie Haugen i Nokut sier til Gudbrandsdølen Dagningen (betalingsmur) som først omtalte saken, at det ikke er uvanlig at en søknad om akkreditering av studietilbud blir vurdert til å ha flere mangler.

— Mangler knyttet til ett område vil kunne gi utslag i at flere krav blir vurdert som ikke oppfylt. Slik er det også i dette tilfellet. For Høgskolen i Innlandet er det spesielt forhold knyttet til fagmiljøets forskning og kompetanse, og usikkerhet knyttet til hvorvidt utdanningen vil lede til ønsket sertifisering av kandidatene i bransjeorganet British Psychological Society som har gitt utslag.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS