23 av 36 spesialsykepleiere samlet på Høgskolen i Oslo og Akershus for å feire at masteroppgaven nå er levert. Foto: Nicklas Knudsen

Spesialsykepleiere er klare med masteren

I år har de første 36 spesialsykepleiere ved Høgskolen i Oslo og Akershus levert sin masteroppgave. Sist uke ble de feiret.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingrid Helen Ravn er førsteamanuensis på Fakultet for helsefag, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Dette året har det første kullet med spesialsykepleiere levert sine masteroppgaver og de fleste av dem også blitt ferdige masterkandidater. Mange var ferdig til sommeren, noen nå i høst, og alle ble feiret denne uka.

Flott med 36 nye med master

— Dette har vært veldig spennende og vi er veldig fornøyd med at så mange nå er gjennom dette nåløyet, sier Ravn til Khrono.

Blant de 36 spesialsykepleierne som har fått levert sin oppgave er det 8 anestiesisykepleiere, det er 11 barnesykepleiere og 15 intensivsykepleiere.

Vi er veldig fornøyd med at så mange nå er gjennom dette nåløyet. 

Ingrid Helen Ravn

(Masterkandidatene Cathrine Nyrud og Marthe Mari Sveen mottar sine velfortjente blomster.)

Må først bli spesialsykepleier

For å kunne levere master må sykepleiere først utdanne seg til spesialsykepleiere. For å komme så langt er det først år med praksis og deretter 1,5 år på skolebenken som skal ti.

— Først da kan de ta fatt på sin tilleggsutdanning til master som tar ett år, forteller Ravn.

Hun forteller at de er stolt av bredden i oppgaver som nå er levert.

— Masteroppgavene har enten vært forskningsprosjekter eller kvalitetsarbeid, utvikling av kliniske prosedyrer er et eksempel på kvalitetsarbeid, forteller Ravn.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS