Påtroppende rektor på Høgskolen i Volda Johann Roppen og rektor på Høgskolen i Molde wHallgeir Gammelsæter. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Det er helt ok å kritisere ledelsen i Molde

Rektor ved Høgskolen i Molde, Hallgeir Gammelsæter, er enig i at åpne svarfelt hadde vært å foretrekke i medarbeiderundersøkelser. Hos oss er det helt legitimt å kritisere ledelsen, skriver han.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Professorene Kai Olsen og Kjetil Haugen har nylig et leserinnlegg i Forskerforum der de mer enn antyder at arbeidsmiljøundersøkelser er rigget slik at medarbeiderne ikke skal kunne kritisere ledelsen ved universiteter og høgskoler.

Professorene viser til en undersøkelse de selv nylig har deltatt i ved Høgskolen i Molde, der det ikke var åpne svaralternativer som lot dem kritisere ledelsen. Ved å henvise til en ikke angitt høgskole der ledelsen angivelig skal ha vært imot åpne spørsmål av frykt for kritiske kommentarer, antyder de at det samme har vært tilfelle ved egen institusjon.

Ved Høgskolen i Molde er det helt legitimt å kritisere ledelsen, noe også forfatterne av leserinnlegget har gjort, blant annet i Panorama. Dette tillates også på allmøter og i andre sammenhenger. Dette vet forfatterne.

Når det gjelder den aktuelle arbeidsmiljøundersøkelsen har ikke ledelsen diskutert verken selve spørreskjemaet eller undersøkelsesopplegget ellers. Ledelsen har blitt informert om og støttet at det foretas en arbeidsmiljøundersøkelse høsten 2016 (det foreligger for øvrig et styrevedtak om at slike undersøkelser skal gjøres hvert 3. år), men ledelsen har aldri uttrykt noen ønsker om hvordan den skal utformes.

Kanskje vi heller bør kritiseres fordi vi ikke har engasjert oss i utformingen?

Ved Høgskolen i Molde er det helt legitimt å kritisere ledelsen, noe også forfatterne av leserinnlegget har gjort.

Hallgeir Gammelsæter

Både tidligere og nå er det Høgskolen i Molde sin samarbeidspartner innenfor bedriftshelsetjenester som gjør slike undersøkelser for oss. Det er selvfølgelig legitimt å kritisere undersøkelsen, og rektor heller også mot at åpne svarfelt hadde vært å foretrekke. Slike undersøkelser sier sjelden hele sannheten, men de kan likevel danne et nyttig grunnlag for diskusjon og forbedring.

Les også: Professorer vil ikke holde kjeft

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS