Professor Kai A. Olsen foreleser i informasjonsteknologi på Molde campus fredag 4. november i år. Skjermdump: HiMoldeX

Debatt direkte om videoundervisning

Video-opptaket avslører at den profilerte it-professor Kai A. Olsen på Høgskolen i Molde foreleser med beina på bordet. I dag deltar han på det direktesendte debattmøtet om bruk av videoundervisning.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Olsen ler godt når han blir konfrontert med sitt rimelig avslappede kroppsspråk under sist fredags forelesning i informasjonsteknologi, skriver Panorama, uavhengig nettavis på Høgskolen i Molde.

Videoen fra forelesningen ligger åpent for alle på kursplattformen HiMoldeX.

— Ja, jeg var litt tilbakelent mot slutten av forelesningen. Det var bare tre eller fire studenter der, så da blir det litt uformelt. Jeg hadde antagelig stått oppreist om det var 50 studenter i salen, sier Olsen.

— Hvor mange studenter tar dette kurset?

— Jeg får se hvor mange som har levert øvingsoppgaver. [Han teller høyt.] Det er 25 aktive studenter på kurset, svarer Olsen.

— Forsvinner studentene fra salen når de kan se forelesningene dine på video?

— Min erfaring er at videotilbudet gjør at frafallet fra forelesningene, noe som allerede er et problem, blir større. Jeg tror det er nødvendig å innføre en form for obligatorisk oppmøte, sier Olsen.

Se direkte fra kl. 12.15: Debattmøte om videoundervisning:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS