Covid-19

Nå åpnes universitetene i Wuhan etter seks måneder

De var først til å stenge på grunn av Covid-19. Nå gjenåpnes byens universiteter.

Storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brussel (Khrono): Det er gått et halvt år siden verdens øyne rettet seg mot den kinesiske storbyen Wuhan, etter at Covid-19 for første gang ble oppdaget der i desember.

Byen ble den første i verden som stengte ned i et forsøk på å stanse spredningen av det nye koronaviruset. Nå er byen erklært fri for viruset, og universitetene gjør seg klare for å ta imot studentene igjen etter at de har vært borte fra campus i seks måneder.

Allerede i morgen vil mange av studentene vende tilbake til campuser ikke bare i Wuhan, men også resten av Hubei-provinsen. Det melder University World News.

Gjelder bare noen av studentene

Det gjelder riktignok ikke alle studenter i provinsen, skriver de, mange må fortsatt klare seg med digital fjernundervisning.

For det første gjelder det bare kinesiske studenter på fastlandet. Andre må vente, inkludert utenlandske studenter, også de som har vært i Kina under pandemien. For det andre gjelder det i første omgang bare avgangsstudenter.

Det berører imidlertid svært mange studenter. Rundt 440.000 avgangsstudenter skal ha blitt tvunget over på nettundervisning da provinsen ble stengt ned. Nå skal rundt 80 universiteter og 40 andre institusjoner innen høyere utdanning gjenåpnes.

Riktignok under strenge retningslinjer streket opp av lokale myndigheter og helsedepartementet i landet.

Hardest rammet

I en rekke andre kinesiske provinser åpnet universitetene campusene for studenter allerede i forrige måned, 40 prosent av landets studenter var ifølge offisielle tall tilbake i midten av mai.

Når universitetene åpner i nettopp Hubei-provinsen får det likevel ekstra oppmerksomhet. Universitetene i denne provinsen har vært stengt lengre enn i andre deler av landet, og provinsen har vært ekstra hardt rammet av pandemien.

Flertallet av tilfellene er ifølge offisiell kinesisk statistikk registrert i provinsen, det gjelder også flertallet av de mer enn 4500 dødsfallene på grunn av sykdommen i landet.

Åpningen av universitetene skjer ifølge University World News etter at byen er blitt erklært virusfri, det skjer etter en massetesting av ti millioner innbyggere i byen mellom midten av mai og inngangen til juni.

Testingen kom etter at det i mai for første gang siden starten av april ble meldt om nye smittetilfeller to dager på rad.

Powered by Labrador CMS