NTNU

Nå er det avklart hva den tidligere NTNU-rektoren skal gjøre videre

NTNU bekrefter torsdag at Anne Borg er tilbake i stillingen som professor i fysikk.

Anne Borg
Anne Borg gikk før jul av som NTNU-rektor etter å ha kommet på kant med den akademiske ytringsfriheten.
Publisert Oppdatert

Tidligere NTNU-rektor Anne Borg er igjen professor i fysikk ved NTNU. Det bekrefter direktør for organisasjon og infrastruktur, Bjørn Haugstad, i en tekstmelding til Khrono.

Der skriver han at den tidligere rektoren «har fått brev om organisatorisk tilknytning til Institutt for fysikk, som hun har hatt permisjon fra».

Borg går inn i stillingen med en årslønn tett oppunder 1,5 millioner. 

Det er drøyt 300.000 mindre enn hun hadde som rektor. 

Skal ha forskningstermin

I brevet presiseres det også at Borg har rett til faglig oppdatering/forskningstermin i tråd med NTNUs praksis for åremålsledere og regelverk for forskningstermin.

Forskningsterminen er en periode med fri fra ordinære oppgaver vitenskapelig ansatte har, som publisering og undervisning, for å oppdatere seg på hva som har skjedd i sitt fagfelt i perioden en har vært leder.

På spørsmål om hvor mye forskningstermin Borg har til gode, svarer Haugstad «mer enn hun kommer til å ta ut».

Anne Borg har torsdag ettermiddag ikke svart på Khronos henvendelser.

Hennes nye sjef, instituttleder Erik Wahlström, sier til Khrono at det foreløpig ikke foreligger noen avtale om hvor lang forskningsterminen til Borg blir.

Gikk av i desember

Borg gikk av som NTNU-rektor før jul etter å ha refset to NTNU-forskere for deres ordbruk i en artikkel om kjernekraft i Dagens Næringsliv.

Den daværende NTNU-rektoren reagerte på at de to forskerne brukte begreper som «bestillingsverk» og «partsinnlegg» om en kjernekraftrapport bestilt av NHO, Norsk Industri og Fornybar Norge.

Det førte til nok en diskusjon om den akademiske ytringsfriheten ved NTNU.

Etter hvert som det ble klart at Borg hadde hatt tett kontakt med direktøren i Norsk Industri, og også sendt innlegget til ham for gjennomlesning før det gikk i trykken, ble debatten også et spørsmål om hvor tette koblinger akademia og næringsliv kan og bør ha.

Powered by Labrador CMS