Nytt navn og fakultetsråd i styret

Det er klart for seminar og styremøte på Høgskolen i Oslo og Akershus. Khrono rapporterer direkte fra styremøtet som starter kl. 13.30 tirsdag 10. mai.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) skal tilbringe hele dagen på Campus Kjeller med åpent styreseminar og påfølgende styremøte tirsdag 10. mai.

Det er ikke mange vedtaksaker på dagsorden. Men den omstridte saken om omgjøring fra fakultetsstyrer til råd på HiOA som ble gjennomført fra 1. august 2015, kommer opp som et såkalt stadfestelsevedtak. Det vil si at dagens styre stadfester (bekrefter) at det forrige styret faktisk vedtok nedlegging av fakultetsstyrene til fordel for - råd. 

Ønsker ny behandling

Med Forskerforbundet i spissen kommer de ansattes organisasjoner ved Høgskolen i Oslo og Akershus med kraftig skyts mot prosessen som førte til at fakultetsstyrene ved de fire fakultetene på HiOA ble erstattet av fakultetsråd uten formell myndighet fra 1. august ifjor. De ønsker at styret skal gjøre et nytt vedtak. 

Rektor Rice foreslår å ikke reversere vedtaket, men heller evaluere ordningen med Fakultetsråd før 2019.  Rice har også understreket i møte me tjenestemannsorganisasjonene at saken ikke gjelder fakultetsstyre vs. -råd, men prosessen og saksbehandlingen. 

Se også: Rapporten om prosessen fra internrevisjonen på HiOA

— Vi ønsker en ny, reell styrebehandling av om fakultetstyrene skal legges ned, sa påtroppende hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet, Erik Dahlgren i et intervju i Khrono nylig.

Mer makt til dekanene

Som en følge av omgjøringen fra styre til råd på fakultetene, inviteres også høgskolestyret til å delegere myndigheten som fakultetsstyrene hadde, til dekanen. På grunn av uklarheter med tidligere styrevedtak har denne delegasjonen kun vært midlertidig fram til mars i år.

Nå ber rektor om at styret delegerer til dekan å godkjenne etablering og nedlegging av studier på bachelornivå og videreutdanningsnivå med et omfang på til og med 60 studiepoeng.

Fakultet for samfunnsfag vil skifte navn

På bakgrunn av en henvendelse fra Fakultet for samfunnsfag om å bytte navn fra dagens, til Fakultet for samfunnsvitenskap, foreslås det også å delegere inkrementelle (mindre) endringer i fakultetsnavn til rektor.  

Ny lærerutdanning og drøfting av budsjettmodell

På styreseminaret i forkant av styre dekan, Knut Patrick Hanevik og Instituttleder ved grunnskole - og faglærerutdanning, Hilde Harnæs orientere om femårig lærerutdanning, det skal være en gjennomgang av ny budsjettmodell for HiOA.

Fungerende organisasjons- og virksomhetsdirektør, Tore Hansen, skal orientere styret om endrein av budsjettmodell. Denne saken dukker seinere på dagen opp som vedtakssak i styret.  

Det ligger også en sak om etablering av videreutdanning i akuttsykepleie ved Fakultet for helsefag inne til vedtak.

Navnesak på seminar

Hva slags navn som skal foreslås til HiOA den dagen de blir universitet er ennå ikke klart. Saken skal ikke opp på styremøtet, men det er satt av en time til drøfting av navnesaken på styreseminaret. Fungerende kommunikasjonsdirektør Tore Hansen skal orientere. 

Dagsorden for møtet finner du under vinduet med direkterapportering.

Live Blog Høgskolestyremøte tirsdag 10. mai 2016

Vedtakssaker

 • Delegasjon av fullmakt til å fastsette navn på fakultet
 • Omgjøring av fakultetsstyrene til fakultetsråd fra 1.8.2015 - stadfestelse av vedtak
 • Delegasjon av myndighet til dekan - etablering og nedlegging av studier
 • Endring i budsjettfordelingsmodell ved HiOA
 • Etablering av videreutdanning i akuttsykepleie ved Fakultet for helsefag

Orienteringssaker

 • Protokoll Høgskolestyret 09.03.2016
 • Møtebok fra IDF-møtet 07.04.2016
 • Rektors orienteringer
 • Brev fra NOKUT om lærerutdanning - datert 01.03.2016
 • Brev fra NOKUT om lærerutdanning - datert 21.04.2016
 • Rapport fra FoU-utvalget 2015-2016

Se også: Her finner du alle sakspapirene til styremøtet 10.mai.

Les også Khronos saker publisert i forkant av styremøtet: 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS