Påtroppende prorektor for arbeidsliv og innovasjon ved høyskolen Kristiania, Christen Krogh. Foto: Siri Øverland Eriksen

Fra Forskningsrådet til Kristiania

Ny jobb. To eks-HiOA ansatte i toppledelsen ved Høyskolen Kristiania: Christen Krogh fra Forskningsrådet blir prorektor.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arendal (Khrono): Tidligere medieprofessor ved tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet) Arne Krumsvik tiltrådte som rektor ved Høyskolen Kristiania 1.august. Nå har han ansatt en tidligere forskningsdirektør ved da værende Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i en nyopprettet stilling som prorektor for arbeidsliv og innovasjon.

Christen Krogh (52) forlater stillingen som avdelingsdirektør i Forskningsrådet og går inn i toppledelsen ved høgskolen som har som ambisjon å bli Norges første private universitet - om noen år.

Les også: Krumsvik inn for landing på Kristiania

Krogh var som flere av sine forgjengere kort tid i stillingen som forskningsdirektør ved det som den gang var landets største høgskole, HiOA. Etter bare 13 måneder i jobben sluttet han til fordel for en avdelngsdirektørstilling i Forskningsrådet. Der har han vært siden januar 2014. Samme år debuterte han også som krimforfatter med romanen Kileskrift.

Les også: Forskningsdirektøren ved HiOA slutter

— Trives i uh-sektoren

— Hvorfor vil du dette?

— Jeg trivdes veldig godt i universitets- og høyskolesektoren da jeg var der. Høyskolen Kristiania er et sted i bevegelse, de har fusjonert med mange andre høgskoler, sier Krogh og han sier han ser fram til å være med på å gi kandidatene den riktige kompetansen som arbeidslivet etterspør.

Arbeidslivet endrer seg hele tiden, og jeg mener at Høyskolen Kristiania er gode til å tenke på at studentene skal ha en jobb når de er ferdige

Christen Krogh

— UH-sektoren har ikke vært gode nok på å tenke etter- og videreutdanning for eksempel. Kristiania skal bli et arbeidslivsuniversitet, og det er spennende, sier han, og legger til:

— Arbeidslivet endrer seg hele tiden, og jeg mener at Høyskolen Kristiania er gode til å tenke på at studentene skal ha en jobb når de er ferdige, sier han.

PhD-forundring

I jobben sin i Forskningsrådet har Krogh hatt ansvaret for evalueringene av humaniora og samfunnsvitenskap.

— Jeg ble litt forundret da Underdalsutvalget kom med sin innstilling og bare såvidt nevner at halvparten av PhD-kandidatene skal jobbe et annet sted enn i akademia, sier Krogh og mener at nettopp Kristiania har kommet lenger på dette området enn mange andre av institusjonene.

— Men rektor Krumsvik sa til Khrono at Høyskolen Kristiania ikke vil bli universitet i hans tid, som er åtte år?

— Det synes jeg var defensivt sagt, sier Krogh og ser slett ikke bort fra det.

— Hva med bokskrivingen din - kommer det flere krimromaner?

— Ja, det gjøre det nok. Jeg har allerede et utkast klart, sier han, men tør ikke si når.

Fornøyd rektor

Rektor Arne H. Krumsvik ved Høyskolen Kristiania er svært fornøyd med den nye ansettelsen.

— Vi har opprettet den nye prorektorfunksjonen som en del av strategien for å bygge Norges første arbeidslivsuniversitet. Krogh har en meget sterk bakgrunn fra både akademia og næringslivet. Det er grunnen til at vi ba ham om å ta denne utfordringen, sier Krumsvik, i en pressemelding fra høgskolen.

Krogh ser frem i mot å ta på seg de nye arbeidsoppgavene ved Høyskolen Kristiania og blant de første sakene han skal jobbe med er høyskolens arbeidslivsstrategi og høyskolens innovasjonsstrategi. I nært samarbeid med arbeidslivet vil Krogh også lede arbeidet med å utvikle Høyskolen Kristianias etter- og videreutdanningstilbud.

Han understreker betydningen av Høyskolen Kristianias ambisjon om å utdanne til livet etter eksamen.

— Jeg har personlig vært ansvarlig for å ansette flere hundre medarbeidere. For meg var det alltid viktig at kandidatene besatt de spesifikke kvalifikasjonene vi trengte. Disse kvalifikasjonene er helt essensielt å finne og inkorporere i utdannelsene. Jeg ser frem til å være med å realisere høyskolens ambisjoner om å bli et arbeidslivsuniversitet. Høyskolen Kristiania er en institusjon som vil opp og fram. Det synes jeg er svært motiverende, sier Krogh.

Fakta

Christen Krogh

Christen Krogh har tidligere vært forskningsdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus, utviklingsdirektør i Opera Software, forretningsutvikler i TV 2 og forskningssjef i SINTEF.

Han er utdannet sivilingeniør i datateknikk, i tillegg har han en doktorgrad i filosofi fra Universitetet i Oslo.

Krogh blir tilsatt som ny prorektor for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania 1. desember 2018.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS